Orta Çağ Türk İslam Şehirleri 1 pdf – Yandex indir

tarafından
34
Orta Çağ Türk İslam Şehirleri 1 pdf – Yandex indir

Türk şehirleri, Türkistan’ın kendine özgü iklim ve coğrafya şartları içinde ve Türk düşüncesinin, kültür ve medeniyetinin bir ürünü olarak ortaya çıktı. Türkistan’dan Orta Avrupa’ya, Karadeniz’in kuzeyinden Yemen ve Umman’a kadar uzanarak geniş sahada faaliyet gösteren Türk devletleri, hâkimiyet coğrafyalarını Türk İslam düşüncesinin ve hayat felsefesinin maddi ve manevi unsurlarıyla bezeyerek zamana ve mekâna iz bıraktılar. Bu izlerin en belirgin şekilde müşahede edildiği yerler; insan, toplum ve devlet hayatının, ticaret ve ekonominin, mimari ve sanatın merkezi olan Türk İslam şehirleriydi. 
 
Orta Çağ Türk İslam Şehirleri serisinin ilk kitabı, Türk İslam kültür ve medeniyetinin zamana ve mekâna bıraktığı en canlı ve zengin izlerini barındıran Buhara, Cend, Merv, Herât ve Rey şehirlerini konu alıyor. 
 
Bu kitapta, Türklerin zamana ve mekâna bıraktığı izleri, kuruluş efsanelerinden fizikî özelliklerine, tanıklık ettikleri siyasî ve askerî olaylardan sosyal ve ekonomik yönlerine, etnik ve dinî vaziyetlerinden kültürel ve medenî müesseselerine kadar hemen her yönüyle ele aldığımız kadim Türk-İslam şehirleri üzerinden okuyacaksınız. 
 

Orta Çağ Türk İslam Şehirleri 1 isimli 240 sayfadan oluşan kitap ; tarafından yazılmış ve YEDİTEPE YAYINEVİ yayınevinin 28.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Orta Çağ Türk İslam Şehirleri 1 pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.