Tarih Öncesi Çağlardan Lidya’nın Yıkılışına Anadolu’da Savaş Stratejileri pdf – Yandex indir

tarafından
16
Tarih Öncesi Çağlardan Lidya’nın Yıkılışına Anadolu’da Savaş Stratejileri pdf – Yandex indir

Tarih boyunca büyük devletlerin ya merkezi ya da hedefi olan bir coğrafya olması itibarıyla Anadolu’nun tarihini şekillendiren en önemli olguların başında savaş ve savaşı doğrudan ilgilendiren strateji gelmektedir. Strateji; zekâ, akıl, tecrübe, kültürel birikim gibi birçok empirik ve içgüdüsel bilginin harmanlanmasıyla oluşmakta, üst düzey bilişsel bir düşüncenin ürünü olarak bir medeniyetin gelişmişlik seviyesini göstermektedir. Bu çalışma, Anadolu devletlerinin kültürel birikimini göstermek, onların ulaştığı kültürel seviyeyi anlamak noktasında önemli doneler barındırmaktadır.
Savaş stratejisi sadece düşünsel bir ürün değildir, aynı zamanda bunun bir de uygulama boyutu vardır. İleri bir askerî zekâya sahip lider, çok farklı stratejiler kurgulayabilir lakin; bu planı savaş meydanında uygulayacak, iyi eğitilmiş, iyi motive edilmiş, savaş alanının korkunç manzarasında cesareti kırılmayacak bir ordusu olmaksızın bu kurgu hiçbir anlam ifade etmemektedir. Bu çalışma, sadece savaş stratejilerini ele almakla kalmamış; stratejinin arka planında bulunan liderlik, kraliyet ideolojileri, dinin motivasyon aracı olarak kullanımı gibi birçok ögeye de değinmiştir. Yazar, bir Hitit veliahdının savaşçı olarak nasıl yetiştirildiği, bir Hitit askerinin nasıl eğitildiği, bir komutanın nasıl motive edildiği ve savaş esnasında askerî uyumu nasıl sağladıkları gibi farklı unsurları da bir araya getiren bütüncül bir strateji anlatısını okuyucuya sunmaktadır.
 

Tarih Öncesi Çağlardan Lidya’nın Yıkılışına Anadolu’da Savaş Stratejileri isimli 336 sayfadan oluşan kitap ; Murat Kılıç tarafından yazılmış ve DORUK YAYINLARI yayınevinin 28.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Tarih Öncesi Çağlardan Lidya’nın Yıkılışına Anadolu’da Savaş Stratejileri pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.