İstanbul’un Doğusunda Bitmeyen Oyun pdf – Yandex indir

tarafından
23
İstanbul’un Doğusunda Bitmeyen Oyun  pdf – Yandex indir

Osmanlı İmparatorluğu, İttihatçı liderlerin yaptıkları gizli antlaşmayla I. Dünya Savaşı’na Almanya’nın müttefiki olarak sürüklenirken, Sultan V. Mehmed Reşad tarafından ilan edilen“cihad-ı ekber” ile İtilaf devletlerinin sömürgelerindeki Müslümanlar başlarındaki yönetimlere isyan etmeye çağrıldılar.
Peter Hopkirk, İngiltere ile Rusya arasında 19. yüzyıl boyunca Orta Asya’da süren gizli savaşı konu alan Büyük Oyun’un devamı niteliğindeki İstanbul’un Doğusunda Bitmeyen Oyun’da, cihadın aslında Berlin’de tasarlandığı ve eski Büyük Oyun’un bir anlamda yeni taraflarla sürdüğü tezini işliyor.
Bu defa kralın, kayzerin, sultanın ve çarın istihbarat servisleri arasındaki savaşın alanı, batıda İstanbul’dan doğuda Kabil’e ve Kaşgar’a kadar uzanıp, İran’a, Kafkaslar’a ve Rus Orta Asya’sına dek yayılıyor. Hopkirk sürükleyici üslubuyla okuyucuyu, Meksika’nın Pasifik kıyıları açıklarında ıssız bir adada verilen randevudan Bolşevik devriminden sonra Bakü’de yaşananlara, Kanal Harekâtı’ndan İran’da Alman ve İngiliz gizli servislerinin kapışmalarına uzanan geniş bir yelpazede, bu gizli savaşın kahramanlarının serüvenleri içinde dolaştırıyor.
 

İstanbul’un Doğusunda Bitmeyen Oyun isimli 312 sayfadan oluşan kitap ; Peter Hopkırk tarafından yazılmış ve TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI yayınevinin 11.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

İstanbul’un Doğusunda Bitmeyen Oyun pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.