Babaannem Fatma Hayatı Mücadelelerle ve Acılarla Geçen Bir Köy Kadınının Hikayesi pdf – Yandex indir

tarafından
22
Babaannem Fatma  Hayatı Mücadelelerle ve Acılarla Geçen Bir Köy Kadınının Hikayesi pdf – Yandex indir

Fatma tam beş kez evlendirilmiş bir köy kadınıdır. On üç yaşında iken Leşkeroğullarından Mehmet ile evlendiriliyor. Çocuğu karnında iken kocası seferberliğe gidiyor. Kısa bir süre sonra kocasının ölüm haberi geliyor. Doğurduğu çocuğu kendisine bile gösterilmeden alınıp babasının evine gönderiliyor. Bu kez tarlada ekin biçerken kaçırılıyor. Ak sakallı yaşlı bir adamla evlendiriliyor. Bu evliliği tam bir kabus oluyor. O evden kaçıp bir süre dağlarda saklanıyor sonrada kendi köyüne dönüyor. Köyüne geldiğinde Çamşıhoğullarından Ali ile evlendiriliyor. Yeni kocası da askere alınıyor ve Sarıkamış’tan ölüm haberi geldiğinde yeniden babasının evine dönüyor. Fatma yine başka birisiyle evlendiriliyor…
Fatma’nın hayatı böyle sürüp gidiyor.
 

Babaannem Fatma Hayatı Mücadelelerle ve Acılarla Geçen Bir Köy Kadınının Hikayesi isimli 148 sayfadan oluşan kitap ; İsmail Metin tarafından yazılmış ve SARMAL KİTABEVİ yayınevinin 24.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Babaannem Fatma Hayatı Mücadelelerle ve Acılarla Geçen Bir Köy Kadınının Hikayesi pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.