Davranışsal Yatırım Rehberi pdf – Yandex indir

tarafından
24
Davranışsal Yatırım Rehberi pdf – Yandex indir

Değer yatırımının babası Ben Graham’a göre, “Yatırımcının başlıca sorunu –ve hatta en büyük düşmanı– muhtemelen kendisidir.” Graham’ın sözleri bugün de geçerliliğini koruyor. Önyargılar, duygular ve aşırı güven, yatırımcıların para kaybetmesine veya daha düşük getiri elde etmesine neden olabilecek birçok davranışsal özellikten sadece üçü. Davranışsal ilkelerin bir yatırım portföyüne uygulanması, yatırımcıların kendilerine ve finans kurumlarına milyarlarca dolara mal olan bazı zihinsel tuzaklardan kaçınmalarına yardımcı olabilir.
 
Davranışsal finans uzmanı James Montier bu rehberde, yatırımcıların karşılaştığı en yaygın davranışsal zorlukları ve zihinsel tuzakları gözler önüne sermekle kalmıyor aynı zamanda bu özellikleri ortadan kaldırmak için de stratejiler sunuyor. Yatırımda sonuçlardan ziyade sürece odaklanmanın kritik önemine değiniyor. Davranışsal Yatırım Rehberi sayesinde dünyanın en iyi yatırımcılarından bazılarının yatırım getirilerini aşağı çeken davranışsal önyargılarla nasıl başa çıktıklarını görecek, bu basit stratejileri izleyerek, yatırımlar söz konusu olduğunda en büyük düşmanınız olan kendinizin üstesinden gelmeyi başaracaksınız!
 
“Hiçbir kitap, yatırımda başarı için daha iyi bir başlangıç noktası sunamaz.”
—Bruce Greenwald
 
“James Montier, biz yatırımcıların neden bu kadar öngörülebilir biçimde irrasyonel olduğumuzu gözler önüne seriyor.”
—John Mauldin
 
“İnsan doğası ve finansal piyasaların etkileşim yollarını anlamak isteyen herkes için önemli bir kitap.”
—Dan Ariely, Akıldışı ama Öngörülebilir kitabının yazar
 

Davranışsal Yatırım Rehberi isimli 176 sayfadan oluşan kitap ; James Montiee tarafından yazılmış ve NOVA KİTAP yayınevinin 06.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Davranışsal Yatırım Rehberi pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.