Psikolojik Ölçme ve Değerlendirme Örnekleri pdf – Yandex indir

tarafından
39
Psikolojik Ölçme ve Değerlendirme Örnekleri pdf – Yandex indir

Bilim dalları arasında en genç olanlarından biri olmasına rağmen her geçen gün artarak çoğalan onlarca makale, kitap ve araştırma ile baş döndürücü bir üretime sahip olan psikoloji bilimi; gelişen, değişen, dönüşen dünya ve insan olgusunda olağanüstü bir hızda üretmeye devam etmektedir. Bu müthiş bilimsel üretim hızında psikoloji biliminin doğasında insanın olmasının şüphesiz büyük bir payı vardır, bir diğer pay da teknolojinin gelişimine paralel olarak kaynaklara hızlı ulaşılmasının getirdiği kolaylıktır. Dünyanın neresinde psikoloji üzerine bir çalışma yapılırsa yapılsın, internet üzerinde aynı gün geniş bir araştırmacı kitlesi bu çalışmadan haberdar olabiliyor ve bilgi aynı gün dünyanın her yerinde kullanıcısına ulaşabiliyor. Ancak internette her zaman var olan bilginin gerçeği yansıtmadığı, kirli bilginin de yer aldığı bir gerçektir. Özellikle pratikte gerek akademisyenlerin ve gerekse psikoloji lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin veya psikoloji üzerine çalışma yapan diğer bilim dalları mensuplarının internette var olan ölçek, envanter, test gibi psikolojik ölçme değerlendirme araçlarını kullandıkları ancak bu araçların yanlış, eksik veya yetersiz bilgi içerdiği ve bu sebeple çalışmalarda zorluk yaşandığı sıklıkla karşılaşılan bir durumdur.
İki yıllık bir araştırma ve emeğin ürünü olan bu kitap, bu gerekçeyle ve ihtiyaçla kaleme alınmıştır. Amaç, yapılacak olan çalışmalarda psikolojik ölçme değerlendirme araçlarına doğru kaynaktan erişimi sağlamak üzere bilimsel ve kişisel bir katkı sunmaktır. Elbette psikolojide kullanılan ölçme ve değerlendirme araçları bu kitaptakiler ile sınırlı değildir. Ancak kitapta yer alan 167 ölçme ve değerlendirme aracı klinik, adli, eğitim, gelişim, sağlık psikoloji alanında sıklıkla kullanılan, geçerlilik ve güvenilirliği yapılmış örneklerdir.
 

Psikolojik Ölçme ve Değerlendirme Örnekleri isimli 792 sayfadan oluşan kitap ; Elif Güneri tarafından yazılmış ve NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK yayınevinin 26.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Psikolojik Ölçme ve Değerlendirme Örnekleri pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.