Sonsuzluk Odası Öyküleri pdf – Yandex indir

tarafından
22
Sonsuzluk Odası Öyküleri pdf – Yandex indir

Bilime iltifat etmeyen kültürlerde bilimin yanı sıra bilimkurgu da gelişmez derler.
Şüphesiz tarihsel bakımdan haklı bir söylemdir fakat çağa ayak uyduramayan, kimliğine kavuşamamış, iç çatışmalar yaşayan bilimsiz kültürlerde bilimkurgu ters yöne doğru gelişim göstererek distopya edebiyatına dönüşür. Ümit Kireççi’nin Philip Dick’i hatırlatan renkli üslubuyla kaleme aldığı bu kitap ayak bastığımız toprakların gerilimleriyle beslenen, kimi zaman melankolik, kimi zaman trajikomik, mizah yönü güçlü fütüristik öykülerden oluşuyor. Yerli bilimkurgu edebiyatımız için kesinlikle kayda değer bir eser.
Bartu Bölükbaşı
 
Çizgi Roman Okurları Platformu’nun (ÇROP) kurucusu ve yazarlarından Ümit Kireççi’yi, “Çizgi Roman Senaryosu Yazım Teknikleri” başta olmak üzere, uzun yıllar birçok çizgi roman, bilimkurgu ve kültür dergilerinde çıkan yazılarından tanıyoruz. Okur, şimdi ise Ümit Kireççi’nin Sonsuzluk Odası Öyküleri ile tanışmak üzere. Kireççi, öyküleri ile bilimkurgudan fantastiğe uzanan bir skalada, farklı gerçekliklerden hikâyeler anlatıyor.

Mehmet Berk Yaltırık
 
Kısa öyküler, oldum olası hep ilgimi çekmiştir. Dünya Edebiyatın’da Boccaccio’nun DECAMERON adlı hikâyeleri, kısa öykülerin ilk modern örneği kabul edildiğinden beri edebiyatın bu alanında çokça örnekler ortaya çıkmıştır. Tıpkı BİNBİR GECE MASALLARI gibi. Bir hikâye biter, yenisine başlarsınız da biter hemen diğerine dalarsınız… Zevki de burada zaten… Yazar Ümit Kireççi SONSUZLUK ODASI ÖYKÜLERİ ile sizleri gelecekte yaşanan bilimkurgu dünyasının, fantastik kısa hikâyelerine davet ediyor. Tadımlık yemekler misali şimdiden afiyet olsun!
Ergün Gündüz
 

Sonsuzluk Odası Öyküleri isimli 184 sayfadan oluşan kitap ; Ümit Kireççi tarafından yazılmış ve EKSİK PARÇA YAYINLARI yayınevinin 13.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Sonsuzluk Odası Öyküleri pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.