Abdurrahman Kasapoğlu ve Kur’an’ın Psikolojik Tefsîri pdf – Yandex indir

tarafından
13
Abdurrahman Kasapoğlu ve Kur’an’ın Psikolojik Tefsîri pdf – Yandex indir

Bu araştırma son dönemlerde Kur’an psikolojisi alanında hazırlanan en kapsamlı eserlerden birisini tahlil etmektedir. Analizi yapılan bu eser Abdurrahman Kasapoğlu’nun kaleme aldığı “Kur’an Psikoloji Atlası” adlı çalışmadır. Tezde yazarın ilmî kişiliği ile eseri arasında bağ kurabilmek için müellifin biyografisine ve eserlerine yer verilmiştir. Yine bu araştırmada “Kur’an Psikoloji Atlası”nın Kur’an ilimleri açısından analizi yapılmış, Kur’an’da bahsi geçen psikoloji konularına ne şekilde yer verdiği tespit edilmeye çalışılmıştır. Yazarın eserde kullandığı klasik ve modern kaynaklara işaret edilmiş, eserin basım ve üslup özellikleri ortaya konulmuş, ayrıca tenkit edilebilir yönleri üzerinde durulmuştur.
 
This survey analyses one of the most comprehensive work recently prepared in the field of Quran Psychology. This work is “Quran Pschology Atlas” ground out by Abdurrahman Kasapoğlu. Thesis includes author’s biography and other works to understand the connection between his scholarly personality and his work. Also, in this research; Quran Psychology Atlas is analysed in terms of Quran diciplines, and how it approaches the psychologycal subjects of Quran. It is pointed out classical and modern sources used by author, presented publisment and wording features of the work and dwelled on some censurable aspects of it.
 

Abdurrahman Kasapoğlu ve Kur’an’ın Psikolojik Tefsîri isimli 227 sayfadan oluşan kitap ; Sonay Özbek tarafından yazılmış ve GECE KİTAPLIĞI yayınevinin 24.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Abdurrahman Kasapoğlu ve Kur’an’ın Psikolojik Tefsîri pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.