Tahta Kurusu Motel’de 7 Gece pdf – Yandex indir

tarafından
21
Tahta Kurusu Motel’de 7 Gece pdf – Yandex indir
Tatil planlarınız değişince ne yaparsınız?

Hanzade Servi’nin mizahşör kaleminden çıkan Tahtakurusu Motel’de 7 Gece”Talihsizliğin bu kadarı da olmaz!” dedirten, yaşattığı ani duygu değişimleri ile okuru kâh güldürüp kâh hüzünlendiren acı tatlı bir tatil komedisi. 

Deli dolu hikâyesiyle aile boyu bir serüvene direksiyon kıran bu şamatası bol kitap; hayretlere düşürecek olaylar silsilesi ile ”Hayat, siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir.” sözüne şapka çıkarıyor.

Anlatısını popüler kültür güzellemeleri ile renklendiren yazar; kentsel ve kırsal kesimdeki çocukların arasındaki farklılıkları yansıtırken, sosyal medyanın yarattığı ”balon” mutluluk kavramını da inceden eleştiriyor.  

Kutlupalamut ailesinin tek hayali, rezervasyonunu aylar öncesinden yaptıkları beş yıldızlı otelde harika bir tatil geçirmekti. Sabahın erken saatlerinde İstanbul’dan Antalya’ya doğru yola çıktıklarında tüm planları tıkır tıkır işliyordu. Beraberlerinde aldıkları on dört bavulla her ne kadar kavimler göçüne çıkmış gibi görünseler de keyiflerini hiçbir şey kaçıramazdı. Derken, kimsenin mola vermek bile istemeyeceği Aşağıkocaöküz adlı bir kasabada arabaları bozuldu. Tamir süreci uzayınca da mecburen kendilerini ”eksi beş” yıldızlı Tahtakurusu Motel’de buldular. Motelde neyse ki tahtakuruları yoktu. Ama mantık, normallik, konfor ve internet de yoktu! Başlarına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmeyecek türdendi. Hele ki insan internetsiz nasıl yaşardı? Yoksa, ailecek zamanın akmadığı, lanetli bir boyuta mı hapsolmuşlardı? Oysa şimdi havuz ya da deniz kenarında şezlonga uzanmış, kokteyllerini yudumluyor olmaları gerekiyordu…

Evet, hayat bazen küçük cilvelerle dolu; ama yine de küçük mucizelere inanmaktan vazgeçmemek gerek. Tıpkı şanssızlıklarını şansa dönüştürmeyi başaran Kutlupalamut ailesi gibi…

Tahtakursu Motel’de 7 Gece; boş şeyleri gözünüzde büyüterek kendinizi sıkmanın anlamsızlığını, apayrı mizaçlardaki insanlarla sağlam dostluklar kurabileceğinizi ve hatta yüzmeden de müthiş bir tatil geçirebileceğinizi fark ettiren harika bir roman. Sıkıldıkça Erik Dalı oynama isteğinizi depreştirmesi de cabası. 

Gerçek sandıkları dünya ile ilk kez bağlantıları kesilen kentli çocukların, kırsalda yaşadıkları muhteşem ”aydınlanmaya” ortak olmak isteyen her yaştan okuru Tahtakurusu Motel’e bekliyoruz.

O hâlde tatil başlasın!

 

Tahta Kurusu Motel’de 7 Gece isimli 200 sayfadan oluşan kitap ; Hanzade Servi tarafından yazılmış ve TUDEM YAYINEVİ yayınevinin 29.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Tahta Kurusu Motel’de 7 Gece pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.