Kalsit Ocak Madenciliği-Kırma-Öğütme-Seperasgon-Kaplama-Paketleme-İş Sağlığı ve Güvenliği-Ürünler-Kullanım Alanları-Test ve Analizler pdf – Yandex indir

tarafından
39
Kalsit  Ocak Madenciliği-Kırma-Öğütme-Seperasgon-Kaplama-Paketleme-İş Sağlığı ve Güvenliği-Ürünler-Kullanım Alanları-Test ve Analizler pdf – Yandex indir

Dünyanın en kullanışlı minerali olarak da bilinen kalsit (kalsiyum karbonat) doğal bir sanayi hammaddesi olup özellikle plastik, boya, kâğıt ve yapı kimyasalları sektörü olmak üzere endüstrinin pek çok alanında dolgu, katkı, takviye maddesi olarak kullanılmakta ve belirgin teknolojik (sertlik, tokluk, beyazlık vb.) ve ekonomik avantajlar sağlamaktadır.

Kalsitin yine beyazlığı ve doğal oluşu sebebiyle deterjan, gıda, ilaç, kişisel ve ağız bakımı gibi çeşitli alanlarda yaygın bir şekilde kullanıldığını görmekteyiz.

Bu kitapta kalsitin ocak madenciliğinden mikronize üretim süreçlerine ve paketlenmesine kadar yapılan tüm işlemler ayrıntılı bir şekilde ele alınmakta, uygulanan test ve analizler ile ürün standartlarına yer verilerek kullanım alanlarına dair ayrıntılı bilgiler sunulmaktadır.

Eser; “Kalsit”, “Kalsit Madenciliği”, “Kırma ve Eleme”, “Mikronize Öğütme”, “Seperasyon”, “Kaplama”, “Paketleme ve İSG” ve “Mikronize Kalsitin Özellikleri, Kullanım Alanları ve Ürün Standartları” olmak üzere sekiz ana bölümden oluşmaktadır.

Kitabın başta madencilik sektörü olmak üzere öğrencilere, araştırmacılara ve sektördeki uygulayıcılara faydalı olması dileğiyle…
 

Kalsit Ocak Madenciliği-Kırma-Öğütme-Seperasgon-Kaplama-Paketleme-İş Sağlığı ve Güvenliği-Ürünler-Kullanım Alanları-Test ve Analizler isimli 368 sayfadan oluşan kitap ; Prof. Dr. Öner Yusuf Toraman tarafından yazılmış ve NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK yayınevinin 19.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Kalsit Ocak Madenciliği-Kırma-Öğütme-Seperasgon-Kaplama-Paketleme-İş Sağlığı ve Güvenliği-Ürünler-Kullanım Alanları-Test ve Analizler pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.