Yerel Kaynaklar Işığında Orta Çağ Azerbaycan Tarihi – II (Türkler Dönemi) pdf – Yandex indir

tarafından
35
Yerel Kaynaklar Işığında Orta Çağ Azerbaycan Tarihi – II (Türkler Dönemi) pdf – Yandex indir

Türk İslam tarihinde önemli yere sahip Azerbaycan, siyasî ve kültürel anlamda Orta Çağ’ın başlamasıyla daima dikkat merkezinde olmuştur. XI-XV. yüzyıllar arası fetihler sonrası yayılan İslam medeniyeti, dünya tarihinin dönüm noktasını teşkil etmekte ve bu bağlamda Orta Çağ dünya medeniyet tarihinin de temelini oluşturmaktadır. Türklerin bölgeye gelişiyle Azerbaycan’da yeni bir dönem başlamış ve bununla birlikte de hemen hemen her alanda önemli gelişmeler sağlanmıştır. XI ve XV. yüzyıllar arasında Azerbaycan’da yapılan tüm ilmî ve kültürel faaliyetlerle sadece Müslüman Doğu’ya değil tarihî süreçte dünyaya ışık tutacak kadar başarılı çalışmalara imza atıldığı görülmüştür. Kitapta, Türkler döneminde Azerbaycan’da meydana gelen siyasî gelişmelerin yanı sıra bölgenin sosyal ve kültürel hayatı ile ilgili yerel kaynaklarda geçen bilgilerin ortaya çıkarılması, farklı yaklaşımların arka planının aydınlatılması ve olayların gerçek analizinin yapılması hedeflenmiştir. Böylece Orta Çağ’ın temel dinamiklerini oluşturan başlıca olay ve olguların merkeze alınarak objektif bir yaklaşım ile değerlendirmek suretiyle Türk İslam tarihine katkıda bulunmaktır.
 

Yerel Kaynaklar Işığında Orta Çağ Azerbaycan Tarihi – II (Türkler Dönemi) isimli 186 sayfadan oluşan kitap ; Vesile Şemşek tarafından yazılmış ve NOBEL BİLİMSEL yayınevinin 07.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Yerel Kaynaklar Işığında Orta Çağ Azerbaycan Tarihi – II (Türkler Dönemi) pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.