Ses ve Fenomen Husserl Fenomenolojisinde Gösterge Problemine Giriş pdf – Yandex indir

tarafından
18
Ses ve Fenomen  Husserl Fenomenolojisinde Gösterge Problemine Giriş pdf – Yandex indir

Ses ve Fenomen, Gramatoloji ve Yazı ve Fark ile beraber Derrida düşüncesinin köşe taşlarından biridir. Husserl’in gösterge teorisi üzerine olan bu kitap, aynı zamanda yapısöküm kavramının kökenine ve ne olduğuna dair önemli bir başvuru kaynağıdır.

Derrida, göstergenin her zaman bir erteleme ile malul olduğunu ve elimizde olanın yalnızca bir gösterenler zinciri olması gerektiğini ileri sürer. Çünkü Husserl’in elde etmeyi umduğu gibi bir ideallik mümkün değildir. Klasik fenomenolojinin iddia ettiği “bilincin kendine mevcut olma hâli” imkânsız bir durumdur. Différance, işte bu imkansızlığın adıdır. Derrida, bu kitapta, Husserl’in bulmaya çalıştığı idealliklerin çözüldüğü noktaları tespit etmeye çalışır. Yine burada Husserl’in gösterge teorisinin eleştirel bir okumasını ve yapısökümün bir tür yöntem olarak işletildiğini görürürüz. 

Derrida’nın fenomenolojik çalışması, Husserl’in yapıtının kökten bir sorgulamasıyla birlikte onun ötesine geçmeyi dener.
 
 

Ses ve Fenomen Husserl Fenomenolojisinde Gösterge Problemine Giriş isimli 144 sayfadan oluşan kitap ; Jacques Derrida tarafından yazılmış ve FOL KİTAP yayınevinin 20.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Ses ve Fenomen Husserl Fenomenolojisinde Gösterge Problemine Giriş pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.