Sözde Adam Erkek Kılığındaki Bir Yılım pdf – Yandex indir

tarafından
57
Sözde Adam  Erkek Kılığındaki Bir Yılım pdf – Yandex indir

“Yılın en çok tartışılan kitabı!”
The New York Times Çoksatan
 
Los Angeles Times feminist köşe yazarı Norah Vincent, kılık değiştirmeye karar verir: Pek çoklarınca “ağzında altın kaşıkla doğduğu” düşünülen erkeklerin yaşamını ve gizli saklı iç dünyalarını merak eden Vincent, on sekiz ay erkek olarak yaşayarak bütün bu gizemi çözmeyi aklına koymuştur.
 
Erkeklerin ve erkek olmanın gizemini çözmek üzere bowling salonuna, striptiz kulübüne, kadınlarla flörtleşmeye, manastıra ve iş dünyasına, hatta terapi odasına, erkek kılığında “Ned” olarak gider. Vincent, erkeklerin duygusal, cinsel, iş ve aşk yaşamlarını bu kitapta dile getirir, deneyimlerini cesurca ve dürüstçe; muzip bir dille sözcüklere döker. Fakat bu ağır deneyim onu çözemediği büyük bir depresyonun içine atacaktır. Düşüncesinin değişmesi, girdiği çift kimlik mücadelesi ve zorlu erkeklik deneyimleri onda kalıcı hasar bırakmıştır.
 
2022 yılında ötenazi yöntemiyle aramızdan ayrılan Norah Vincent’ın gerçek anlamıyla hayatını adadığı çalışması Sözde Adam, tekrardan tüm dünyanın gündeminde…
 
“Norah Vincent akademi, siyaset ve medyada hâkim olan varsayımlara meydan okuyan ve gerçek bir Avrupalı gibi özgür düşünen bağımsız bir gazeteci. Eserlerinde her daim cesur bir şüphecilik ve müthiş bir enerji var. Pragmatik, aydınlanmış bir feminizmin de tipik bir örneği kendisi.”
– Camille Paglia
“Post feminist dünyada bir erkek olmanın nasıl bir şey olduğuna dair böylesine sivri ve eğlenceli bir analizin bir kadın tarafından yapılmış olması bize çok şey anlatıyor.”
– Mother Jones
 

Sözde Adam Erkek Kılığındaki Bir Yılım isimli 284 sayfadan oluşan kitap ; Norah Vincent tarafından yazılmış ve FİHRİST KİTAP yayınevinin 06.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Sözde Adam Erkek Kılığındaki Bir Yılım pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.