Harp Zengininin Gelini (2 Cilt) (Cep Boy) (Tam Metin) pdf – Yandex indir

tarafından
16
Harp Zengininin Gelini (2 Cilt) (Cep Boy) (Tam Metin) pdf – Yandex indir

Sermet Muhtar Alus’un üçüncü romanı Harp Zengininin Gelini, önce Akşam gazetesinde tefrika edilir, daha sonra 1934 yılında Kanaat Kütüphanesi’nin “Halk Romanları” serisinin üçüncü kitabı olarak yayımlanır. Diğer romanlarında olduğu gibi Harp Zengininin Gelini’nde de Sermet Muhtar’ın çizdiği ve “S” imzasını taşıyan karikatürler yer alır. Metnin içeriğindeki kimi sahneleri canlandıran bu karikatürler sayesinde roman görsel açıdan zenginleştiği gibi, yazarın kurguladığı tiplerin onun gözünden görülmesini sağlaması açısından da okura ilginç bir deneyim sunar. Ayrıca Sermet Muhtar’ın Türkçesindeki kelime, deyim, argo zenginliği ile meddah tarzı anlatımın imkânlarını başarıyla kullanışı, metnin okunurluğunu artıran özel unsurlardır.
 
Sermet Muhtar, Harp Zengininin Gelini romanında bütünüyle harp zenginlerinin sürdürdüğü dejenere hayatı anlatır. Bir yandan sürekli askere alınma haberleri gelirken diğer yandan İstanbul’daki sefahat âlemlerinde sürdürülen her türlü sapkınlık hali çok geniş bir şahıs kadrosu aracılığıyla gözler önüne serilir.
Harp Zengininin Gelini romanında maddi imkânın emek olmadan kolay ve gayrimeşru yollardan kazanılmasının getirdiği değerler yitimi, birbirinden kötü tipler ve olaylar üzerinden çarpıcı bir biçimde anlatılır.
 

Harp Zengininin Gelini (2 Cilt) (Cep Boy) (Tam Metin) isimli 440 sayfadan oluşan kitap ; Sermet Muhtar Alus tarafından yazılmış ve KARBON KİTAPLAR yayınevinin 08.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Harp Zengininin Gelini (2 Cilt) (Cep Boy) (Tam Metin) pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.