Robinson Crusoe – Livaneli Kitaplığı pdf – Yandex indir

tarafından
15
Robinson Crusoe – Livaneli Kitaplığı pdf – Yandex indir

İnkılâp Kitabevi, Zülfü Livaneli seçkisine, modern İngiliz edebiyatının öncüsü Daniel Defoe’dan, “kendi yarattığı kahramanın gölgesinde kaldığı” kült bir roman ekliyor.
Robinson Crusoe, 1700’lü yılların başında, gerçek bir hadiseden esinlenilerek kaleme alınıyor. Yazıldığı günden bu yana değerini asla kaybetmeyen kitap, sıradan bir “ada” hikâyesinden çok daha ötede çetrefilli bir kurguya sahip. Okuyucusuna verdiği mesajlarla Batı’nın siyasi düşünce tarihini toplumsal açıdan titizlikle inceliyor.
İngiltere’de yaşayan Alman asıllı çiftçi bir ailenin en küçük erkek çocuğu olan Robinson, ailesinin engel olma çabalarına rağmen içindeki macera tutkusuna karşı koyamaz ve uzun bir deniz yolculuğuna çıkar. Bu yolculukta başına gelmeyen kalmaz Robinson’un; en son onu ıssız ve keşfedilmemiş bir adaya düşürür bu tutku. O adada yaklaşık 30 yıl geçiren Robinson’un yaşadıkları, sanki insanlık tarihinin bir özeti gibidir; ve tabii Batı’nın, özellikle de İngiltere’nin.
Karşısına çıkan her zorlukla, çabası ve çalışkanlığıyla başa çıkan Robinson’un macerası, her yaştan okuru bugün bile heyecanlandırmaya devam ediyor.
 

Robinson Crusoe – Livaneli Kitaplığı isimli 320 sayfadan oluşan kitap ; Daniel Defoe tarafından yazılmış ve İNKILAP KİTABEVİ yayınevinin 06.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Robinson Crusoe – Livaneli Kitaplığı pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.