Antik Mısır Tarihi / Dünyayı Şekillendiren Uygarlık pdf – Yandex indir

tarafından
24
Antik Mısır Tarihi / Dünyayı Şekillendiren Uygarlık pdf – Yandex indir

Elinizdeki, dünyanın en büyük medeniyetinin, dünyayı şekillendiren 4000 yılı aşkın tarihini kapsıyor. Kahramanı ve canisi, mucidi ve entelektüeli, sanatkârı ve önderi bol olan, sürekli gelişen bir toplumun destansı hikâyeleriyle ve göz kamaştıran mekânlarıyla dolu. Bu kitapla Profesör Joann Fletcher, Mısır Tarihi’nin tüm parçalarını bir araya getirip Antik Mısırlıların yükselişini ve yıkılışını, bu kadim medeniyetin tüm dünyalarını hepimizin bir bağ kurabileceği bir bağlama oturtarak gözler önüne seriyor.
Joann Fletcher, Mısır’ın en eski sanatından, mumyalamanın başlangıcının sanıldığından neredeyse iki bin yıl öncesine uzandığına kadar bazı hayret verici bilgileri ortaya döküyor. Bunların dışında en az on kadın firavun olduğuna, Süveyş Kanalı’nı ilk Mısırlıların inşa ettiğine, deniz yoluyla Afrika’nın çevresini dolaştıklarına ve ilk Olimpiyat oyunlarında zaferler kazandıklarına dair bulguları ortaya koyuyor. Joann Fletcher, II. Ramses’in ağaran saçlarını boyama tutkusundan, Montuhotep’in karısının tırnaklarını yemesine, çiftçi Baki’nin yatakta yemek yemeyi sevmesine kadar Antik Mısır’ın tarihini ve insanlarını, hiç kimsenin yapamayacağı ölçüde canlı biçimde gözümüzün önüne getiriyor.
 

Antik Mısır Tarihi / Dünyayı Şekillendiren Uygarlık isimli 544 sayfadan oluşan kitap ; Joann Fletcher tarafından yazılmış ve YEDİTEPE YAYINEVİ yayınevinin 29.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Antik Mısır Tarihi / Dünyayı Şekillendiren Uygarlık pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.