101 Dünya Efsanesi pdf – Yandex indir

tarafından
35
101 Dünya Efsanesi pdf – Yandex indir

101 Anadolu Efsanesi ve 101 Türk Efsanesi adlı çalışmalarımızla çıktığımız yolu, elinizdeki 101 Dünya Efsanesi ile tamamlamış bulunuyoruz. Böylece, efsane araştırmaları alanında gezinenlere, dünyanın dört bir köşesinden 303 efsaneyi sunmuş bulunuyoruz.
        
Elbette efsane dünyası halk anlatmaları arasında en az masallar kadar yaygın olan bir alandır. Onun talihsizliği, anlatıcılarla ayrı bir tür olduğunun bilinmemesidir. Her masal anlatıcısının dağarcığında, özellikle yaşadığı coğrafya ile ilgili birkaç efsane vardır da onlar bu efsaneleri size değişik adlar altında anlatırlar. Bazıları hekat diye dillendirirken bazıları da masal olarak yola devam ederler. Onun için sahaya çıkarken kaynak kişilerimize bu konuda küçük örnekler vererek başarılı sonuçlar almayı hedefleyiniz.
        
Bu kitabımızda, dünyanın beş kıtasından yirmi, Türk dünyasından otuz ve güzel ülkemiz Türkiye’nin iki kıtada hayat bulan topraklarında derlenmiş 51 efsaneye yer verilmiştir. Bu son bölümde, özellikle daha önceki kitaplarımızda kendilerinden örnek almadığımız illerimiz göz önünde bulunduruldu. Elbette genç illerimizi de bu alanda değerlendirmemiz gerekecektir.
        
Güzel günlerde okunması, daha okunurken benzerlerinin hatırlanması dileklerimizle bu sonuncu 101’imizi de okuyucularımıza armağan ediyoruz.
 

101 Dünya Efsanesi isimli 204 sayfadan oluşan kitap ; Prof. Dr. Saim Sakaoğlu tarafından yazılmış ve AKÇAĞ YAYINLARI yayınevinin 09.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

101 Dünya Efsanesi pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.