Rehabilitasyon Hemşireliği pdf – Yandex indir

tarafından
13
Rehabilitasyon Hemşireliği pdf – Yandex indir

Teknolojik gelişmelerle birlikte sağlık hizmetlerine yönelik beklentiler giderek artmaktadır. Geçmişte sağlık hizmetleri daha çok “iyileştirmek” veya “insan hayatını kurtarmak” üzerine odaklanırken günümüzde sağlık hizmetlerinin kapsamı genişlemiştir. Doğumda beklenen yaşam süresinin uzamasına paralel olarak toplumlarda yaşlı sağlığı sorunları ve kronik hastalıklar, bunlara bağlı olarak engellilik oranları ve rehabilitasyona duyulan ihtiyaç giderek artmaktadır. Dolayısıyla bu durum doğumdan ölüme kadar yaşam süresinin her aşamasında bireylerin gereksinimlerine odaklanan hemşirelik mesleğinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

Rehabilitasyon, hemşirelik bakımının bir parçası olup bu alanda çalışacak hemşirelerin alana özgü bilgi birikimi ve beceriye sahip olmasını gerektirir. Rehabilitasyon Hemşireliği Derneği (Association of Rehabilitation Nursing), rehabilitasyon hemşireliğini “özel bilgi ve uzmanlık yoluyla engelli ve kronik sağlık durumlarına sahip bireylerin bakım süresi boyunca bakımının sağlanması ve yönetilmesi” olarak tanımlamıştır. Ayrıca rehabilitasyon hemşireliği; bilişsel, fiziksel ve psikolojik işlev kaybı olan bireylerin yaşam tarzındaki değişikliklere uyum sağlamalarına, günlük yaşam aktivitelerini optimal düzeyde gerçekleştirebilmelerine, aile ve toplum içindeki rollerini sürdürebilmelerine odaklanır. Bu amaçlara odaklanan Rehabilitasyon Hemşireliği kitabı, alanında uzman sağlık profesyonelleri tarafından yazılmış 28 bölümden oluşmaktadır.

Kitapta, bütüncül yaklaşıma ve multidisipliner ekip anlayışına vurgu yapılarak çocukluktan yaşlılığa kadar bireylerin tüm yaşam dönemlerinde karşılaşabilecekleri sağlık sorunlarının rehabilitasyonu ele alınmıştır.
 

Rehabilitasyon Hemşireliği isimli 608 sayfadan oluşan kitap ; Kolektif tarafından yazılmış ve KOLEKTİF KİTAP yayınevinin 14.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Rehabilitasyon Hemşireliği pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.