Mitten Metne Rus Edebiyatında Kırım 1 – XII.-XIX. Yüzyıl Metinlerinden Örneklerle pdf – Yandex indir

tarafından
27
Mitten Metne Rus Edebiyatında Kırım 1 – XII.-XIX. Yüzyıl Metinlerinden Örneklerle pdf – Yandex indir

Rus toplumunun yazgısına sirayet etmiş bir dizi tarihsel sürece ev sahipliği yapan Kırım; Ortodoksluğun beşiği kabul edilen kutsal bir mekân, farklı uygarlıkların yurdu olmuş kadim bir miras, coğrafi güzellikleriyle ilişkili olarak cennetten bir köşe, bu topraklarda yaşanan mücadelelere sahne olmuş bir arena, güney sahil şeridiyle, şifa sunan iklimiyle bir dinlenme ve turizm merkezi olarak mitsel düzlemde pek çok anlam içerir. Tarih ve toplum odaklı gelişmeler Tavrida’dan Kırım’a uzanan yarımadanın geçmişini, sosyo-kültürel birikimini metinselleştiren şair ve yazarlara kaynak olmuş, böylelikle bilinçaltının ortaya koyduğu bir oluşum addedilen Kırım miti edebiyat sahasına taşınmıştır. Kendi imgelerini, simgelerini, motiflerini metnin içinden değil, Kırım topraklarından, bu bölgenin tarihinden, birikiminden beslenerek oluşturan şair ve yazarların kültürel bellek odaklı aktarımlarını irdelemeyi hedefleyen bu çalışmada mit-edebiyat ve mekân-metin eksenli bir inceleme oluşturulmuştur. Keyifle okunması dileğiyle.
 

Mitten Metne Rus Edebiyatında Kırım 1 – XII.-XIX. Yüzyıl Metinlerinden Örneklerle isimli 208 sayfadan oluşan kitap ; Eda H. Tan Metreş tarafından yazılmış ve ÇİZGİ KİTABEVİ yayınevinin 20.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Mitten Metne Rus Edebiyatında Kırım 1 – XII.-XIX. Yüzyıl Metinlerinden Örneklerle pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.