Ceridelerle Kıbrıs Barış Harekatı pdf – Yandex indir

tarafından
27
Ceridelerle Kıbrıs Barış Harekatı  pdf – Yandex indir

Türk Silahlı Kuvvetlerinde Topçu Albay rütbesiyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Gazi Magosa ilçesine bağlı Paşaköy’de bulunan 28. Mekanize Piyade Tümeni Topçu Alayı’nda 2010 – 2012yılları arasında ikiyıl görev yaptım. Görev süremin sonlarına doğru sıralı komutanlarımızın talebi üzerine, geçmişteki adı 28’inci Motorlu Piyade Tümeni olan birliğimiz tarafından; 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nda icra edilen muharebelerin anlatıldığı, “Tarihsel Süreçte 28’inci Mekanize Piyade Tümeni” adlı eseri yazdım ve ilgili makama teslim ettim. Bu eseri hazırlarken bu konularda daha önce yazılmış olan eserlerden ve 28. Mekanize Piyade Tümeni Birliklerinin arşivlerinde bulunan resmi olmayan ceridelerden istifade ettim.
 
Söz konusu eserde sadece 28’inci Motorlu Piyade Tümeninin değil, Kıbrıs Barış Harekâtına katılmış olan diğer birliklerin de harekâtlarına yer verdim ve mümkün olduğunca Kıbrıs Barış Harekâtını bir bütün olarak kaleme aldım.
 
2013 yılında emekli olduktan sonra, Kıbrıs görevimde edindiğim bu bilgilerden, vatandaşlarımızın ve gelecek nesillerimizin de faydalanmasını arzu ettiğim için bu eseri hazırlamaya karar verdim. Daha önce hazırlamış olduğum esere; ilave yorumlarımı ve bu harekâtta bizzat görev yapmış olan Komutanlarımızın yazmış olduğu değerli eserlerinden bazı bölümleri ekledim. Yoğun emeklerim sonucunda Kıbrıs Barış Harekâtı’nın tümünü askeri ve siyasi yönden anlatan “Ceridelerle Kıbrıs Barış Harekâtı” adlı bu eseri hazırladım. Bu eserde Barış Harekâtı’nın sadece bir bölümü değil, tümüyle ilgili ve özellikle şu ana kadar yazılmış olan eserlerde ayrıntıları pek bulunmayan ikinci Kıbrıs Barış Harekâtı ile ilgili ceridelere dayanan ayrıntılı gerçek askeri ve siyasi bilgiler edineceksiniz. Bu kitabın okurlarımız tarafından keyifle okunmasını ve onlara harekâtla ilgili ilerideki yaşamlarında faydalanabilecekleri yararlı bilgiler kazandırmasını diliyorum.
 

Ceridelerle Kıbrıs Barış Harekatı isimli 257 sayfadan oluşan kitap ; Celal Aksoy tarafından yazılmış ve CİNİUS YAYINLARI yayınevinin 06.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Ceridelerle Kıbrıs Barış Harekatı pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.