Türk Müziği Solfeji Makam-Çeşni Okuma Bilgisi pdf – Yandex indir

tarafından
11
Türk Müziği Solfeji  Makam-Çeşni Okuma Bilgisi  pdf – Yandex indir

Voice Production Yayınevi tarafından yayımlanan Türk Müziği Solfeji / Makam-Çeşni Okuma Bilgisi başlıklı kitap çalışması Türk Müziği alanında yayımlanmış solfej kitapları incelendiğinde, Türk Müziği’ndeki esnek perde (mücenneb bölgesi) kavramının dikkate alınmaması sebebiyle Türk Müziği için vazgeçilmez önemdeki çok sayıda çeşninin gereğince işlenemediği görülmektedir. Bunun sonucu olarak verilen müzik eğitimi de “Avrupa Müziği solfeji” eğitiminin bir benzeri olmaktan öteye gidememektedir. Kitabımızda esnek perde kavramı bütün özellikleriyle ve örnekler eşliğinde işlenmiştir.
 
Türk Müziği, bir çeşni müziği olduğundan, eserin solfejini yapabilmek için eserdeki tüm çeşnilerin algılanabilmesi ve icranın bu doğrultuda yapılması gerekmektedir. Halen kullanılmakta olan Arel-Ezgi sistemi, Türk Müziği’nin pek çok çeşnisini algılatmaktan ve icra ettirmekten uzak olup Arel-Ezgi sistemine göre yazılmış bir solfej kitabının Türk Müziği eğitimine vereceği katkı da kısıtlı kalmaktadır. Bu kitapta çeşniler detaylı olarak ele alınmış, uygulamadaki incelikler -Arel-Ezgi sistemindeki eksikleri de tamamlayacak şekilde- verilmiş; Türk Müziği solfeji eğitimine bütünleyici bir eğitim materyali kazandırılmaya çalışılmıştır.
 

Türk Müziği Solfeji Makam-Çeşni Okuma Bilgisi isimli 553 sayfadan oluşan kitap ; Prof. Dr. Hanefi Özbek tarafından yazılmış ve VOİCE PRODUCTİON YAYINEVİ yayınevinin 17.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Türk Müziği Solfeji Makam-Çeşni Okuma Bilgisi pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.