Yeşil İşler’e Doğru Sürdürülebilir Gelişme ve Yeşil Ekonomi pdf – Yandex indir

tarafından
48
Yeşil İşler’e Doğru  Sürdürülebilir Gelişme ve Yeşil Ekonomi pdf – Yandex indir

Sürdürülebilir gelişme, genel kabul görmüş kalkınma olgusuna yeni bir boyut niteliği kazandırarak yeşil ekonomi modelini ortaya çıkarmıştır. Yeşil ekonomi, doğa ile uyumlu ekonomik yapıyı içeren bir modeli ifade etmektedir. Yeşil ekonomik model, yeşil işler adı verilen yeni istihdam alanlarının da ortaya çıkacağını göstermektedir.
Eserde; sürdürülebilir gelişme ve yeşil ekonomi çerçevesinde kuruluşların uygulamaya koydukları çevre dostu politikalarla, ekonomiye ve çevreye yaptıkları katkılarla en önemli aktör hâline gelmeye başlayan yeşil iş kavramı çok boyutlu olarak irdelenmektir.
Bu bağlamda birinci bölümde, geleneksel kalkınma anlayışından sürdürülebilir gelişme yaklaşımına geçiş süreci ve iklim değişikliğinin ekonomik sonucu olarak kabul edilen yeşil ekonomi kavramı detaylı olarak incelenmiştir. İkinci bölümde, yeşil ekonomik dönüşümle birlikte ortaya çıkan yeşil iş kavramının tanımsal çerçevesi, özellikleri, nasıl geliştiği ve hangi sektörlerde yer aldığı anlatılmış, üçüncü bölümde ise Türkiye’de sürdürülebilir gelişme ve yeşil ekonomi sürecinde ortaya çıkan yeşil işler ve yeşil iş politikaları değerlendirilmiştir.

Eserin lisans ve lisansüstü derslerde öğrencilere fayda sağlaması hedeflenmekle birlikte bu alana ilgi duyanlara da yol gösterici olacağı düşünülmektedir.
 

Yeşil İşler’e Doğru Sürdürülebilir Gelişme ve Yeşil Ekonomi isimli 250 sayfadan oluşan kitap ; Dr. Filiz Yılmaz tarafından yazılmış ve NOBEL BİLİMSEL yayınevinin 26.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Yeşil İşler’e Doğru Sürdürülebilir Gelişme ve Yeşil Ekonomi pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.