Dönüşümsel Sandalye Çalışması pdf – Yandex indir

tarafından
26
Dönüşümsel Sandalye Çalışması pdf – Yandex indir

Sandalye Çalışması yöntemini ilk kez 1950’lerde, grup psikoterapisinin öncüsü ve psikodramasının yaratıcısı Birleşik Amerikalı psikiyatrist Dr. Jacob Moreno tarafından ortaya koyulmuş, 1960’larda ise Gestalt Terapisini geliştiren Alman psikiyatrist-psikoterapist Dr. Fritz Perls ile eşi psikolog- psikoterapist Dr. Laura Perls’in çalışmalarıyla bugünkü temeli atılmıştır. Sandalye Çalışması, bilişsel, davranışsal, varoluşsal, şema, Jungcu, deneyimsel, psikodinamik ve bütünleştirici yaklaşımlar tarafından kabul görmüş ve günümüz terapistlerinin araç çantasında önemli bir yer tutmaktadır.
Sandalye Çalışması ile ilgili Türkiye’de ilk kez yayımlanan bu kitap, klinisyenleri temel diyalog stratejileriyle tanıştırır ve terapötik yüzleşme ve yeniden canlandırma tekniklerinin nasıl uygulanacağını vaka örnekleri üzerinden gösterir. Sandalye Çalışması’nın müdahaleleri, içsel ve dışsal diyaloglar olmak üzere iki ana başlık altında toplanabilir. Dışsal diyaloglar, hastaların kayıp ve yas sürecini yönetmelerine, travma ve istismarı aşmalarına, zorlu ilişkilerle başa çıkmalarına ve özgüvenlerini güçlendirmelerine yardımcı olurken; içsel diyaloglar, iç çatışmaları çözmeye, eleştirel iç sesin olumsuz etkisine karşı koymaya, rüya çalışmalarına ve kutupluk çalışması yöntemiyle bireyin farkındalığını arttırmaya odaklanır.
‘’Hem içsel hem de dışsal diyalogları kapsayan bu kitap, bağımlılık, sosyal baskı, tıbbi sorunlar ve psikoz gibi durumlarla çalışırken Sandalye Çalışması yönteminin nasıl güçlü bir müdahale aracı olabileceğini belirgin bir şekilde vurgulamaktadır.’’
 

Dönüşümsel Sandalye Çalışması isimli 304 sayfadan oluşan kitap ; Scott Kellogg tarafından yazılmış ve PSİKONET YAYINLARI yayınevinin 20.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Dönüşümsel Sandalye Çalışması pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.