Geçmişten Bugüne Müslüman Toplumlarda Para ve Faiz Gerçeklik, Algı, Kuram, Uygulama pdf – Yandex indir

tarafından
46
Geçmişten Bugüne Müslüman Toplumlarda Para ve Faiz  Gerçeklik, Algı, Kuram, Uygulama pdf – Yandex indir

“Para ile ilgili anlayışın ve bunun gündeme getirdiği meselelerin Müslüman toplumların çoğunda krize dönüşmesi, teorik açıdan sağlıklı bir analiz yapılamaması ve uygulamada çözümsüzlüklere düşülmesi, inançla yaşam arasında bir açmaz oluşmasına ve dolayısıyla ilahiyat sorununa da yol açmaktadır. Bu krizin oluşumunda İslam iktisadına ilişkin metodolojik ve epistemolojik sorunlar da etkili olmaktadır. İktisadî ve tarihsel bir olgu olan para ile ilgili kavrayış netleşmeden bugün Müslümanların ekonomi tasavvurunda merkezî bir yer tutan, sadece kuramsal değil siyasal alanda da önemli gündem maddelerinden olan birçok tartışmayı sağlıklı ve uygulanabilir bir çözüme kavuşturmak mümkün olmayacaktır.
 
Bu çalışmanın amacı ekonomik gerçekliğin kapsamında nesnel bir olgu olarak parayı tarihten bugüne incelemek, paranın zaman içindeki değişimini ve para ile ilgili kavrayışın tarihsel durumla ilişkili yönlerini belirlemek, paranın bugünkü tanımını ve işlevlerini ortaya koymak, böylece para kavramı ve onunla ilgili -başta faiz tartışmaları olmak üzere- meselelerde fıkhî hükümlere varmak isteyebilecek olanlara gereken malzemeyi sunabilmektir.”
 

Geçmişten Bugüne Müslüman Toplumlarda Para ve Faiz Gerçeklik, Algı, Kuram, Uygulama isimli 376 sayfadan oluşan kitap ; Kolektif tarafından yazılmış ve KURAMER / KUR’AN ARAŞTIRMALARI MERKEZİ yayınevinin 31.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Geçmişten Bugüne Müslüman Toplumlarda Para ve Faiz Gerçeklik, Algı, Kuram, Uygulama pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.