Savaş Sanatının Tarihi Dördüncü Yüzyıldan On Dördüncü Yüzyıla Orta Çağ pdf – Yandex indir

tarafından
24
Savaş Sanatının Tarihi Dördüncü Yüzyıldan On Dördüncü Yüzyıla Orta Çağ pdf – Yandex indir

MS 4. yüzyıldan 14. yüzyıla kadar olan süreçte tüm dünyayı etkileyen savaşların tarihini anlatan bu kitap, Roma İmparatorluğu’nun sınır savunmalarının çöküşüyle başlamaktadır. Tarihteki en güçlü imparatorluklardan birini oluşturmuş olan Roma İmparatorluğu artık gerileme ve çöküş dönemindedir. Diocletianus ve I. Konstantin tarafından yapılan düzenlemelere karşın İmparatorluk barbar ulusların saldırılarına karşılık veremeyecektir. Asya’dan Hunların gelişi, durumu Romalılar için daha zorlu kılacaktır. Vizigotlar, Lombardlar ve Franklar artık Roma İmparatorluğu’ndan büyük toprak parçaları elde etmeye başlamıştır. Daha kuzeydeki Anglo-Saksonlar ise 7. yüzyıla kadar ayrı bir baskı unsurudur. 8. yüzyıl ile 11. yüzyıl arası dönem Frankların ve Vikinglerin büyük başarılar sağladığı süreçtir. Feodal yapıların yerleşmesiyle savaşların nitelikleri değişmiştir.
Din olgusunun egemen olduğu bu süreçte Haçlı Seferleri başlıca belirleyici olacaktır. Savaşlar ulusal niteliklerin yanı sıra dinsel öğeler taşımaktadır. Başlangıçta büyük başarılar elde edilen seferlerde sonraları önemli yenilgiler alınacaktır. Sonraki zorlu mücadele daha çok Avrupa Kıtası’nda yaşanacaktır. 14. yüzyıla dek devam eden bu süreç daha çok İngiltere’nin zaferlerine tanıklık etmiştir; ancak aynı zamanda İspanyollar ve Portekizlilerin savaş tarihi sahnesine çıktığı bir dönem olacaktır. Hemen sonrasındaki coğrafi keşifler bir kez daha Avrupa’daki dengeleri sarsacak ve dünyayı paylaşma yönünde sömürgecilik faaliyetleri hız kazanacaktır.
 

Savaş Sanatının Tarihi Dördüncü Yüzyıldan On Dördüncü Yüzyıla Orta Çağ isimli 592 sayfadan oluşan kitap ; Charles Oman tarafından yazılmış ve DORUK YAYINLARI yayınevinin 31.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Savaş Sanatının Tarihi Dördüncü Yüzyıldan On Dördüncü Yüzyıla Orta Çağ pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.