Evliya Ve Azizler Köyü Onar / Köyün Gizemli Geçmişinden Roman ve Şiir Diliyle Tarih Anlatıları pdf – Yandex indir

tarafından
36
Evliya Ve Azizler Köyü Onar / Köyün Gizemli Geçmişinden Roman ve Şiir Diliyle Tarih Anlatıları pdf – Yandex indir
İsmail Hocamız, kendisini takdim etme biçimiyle Kaygusuz, bu son çalışmasını çok sevdiği köyüne hasretti. Her zaman aklında böyle bir köy monografisi yazmak vardı. Bu düşüncesini gerçekleştirdi de. Dikkatli okuyucu hocanın bu anlatısını, Roma-Bizans, Selçuklu ve Osmanlı kaynakları, maddi buluntular ve efsaneler etrafında ustaca kurguladığını görebilir. Eldeki sınırlı kaynakların kuru anlatısını ve yer yer kopuk hikâyeleri hayal gücüyle birbirine bağlayıp renklendirerek okunabilir hale getirdi. Kitapta anlatısını sahnelediği geniş coğrafya, aslında onun zihin dünyasının serkeş atının dörtnala koştuğu bir alandır. Hikâyesini, çok istediği ve bir dahaki sefere birlikte gitmeyi planladığımız İran; özellikle de Alamut ve Isfahan ile başlatması bunun en bariz örneği. Hocamız 1980’lerden beri yaptığı araştırmalarıyla özellikle köyün mikro tarihine çok yeni şeyler kattı.

 

Evliya Ve Azizler Köyü Onar / Köyün Gizemli Geçmişinden Roman ve Şiir Diliyle Tarih Anlatıları isimli 288 sayfadan oluşan kitap ; İsmail Kaygusuz tarafından yazılmış ve BABEK YAYINLARI yayınevinin 22.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Evliya Ve Azizler Köyü Onar / Köyün Gizemli Geçmişinden Roman ve Şiir Diliyle Tarih Anlatıları pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.