Kadın Aşıklar pdf – Yandex indir

tarafından
31
Kadın Aşıklar pdf – Yandex indir

Türk kültüründe kadın, diğer dünya kültürleri içerisinde olmadığı kadar müstesna bir yere sahiptir. Türk medeniyeti dairesinde; kültürü yaşatan, gelenek ve görenekleri nakleden, sanatı, millî duyguları ve millî ahlakı yeni nesillere aktaran kudret olan Türk kadını aynı zamanda toplumu; yaratan, şekillendiren ve mayalandıran unsurdur. Kimi zaman erinin yanında nice savaşlara göğüs geren, kimi zaman göçlere, katliamlara ve çeşitli acılara tahammül eden Türk kadını, kimi zaman da aşkını, sevgisini, özlemini ve fikirlerini kâh şiir olup söylemiş kâh ağıt olup yakmıştır.
Bu kitap Türk kadınının halk şiiri sahasındaki kudretini göstermek maksadıyla hazırlanmıştır. Kadın âşıkları ele alan bu eser; Türk kültürü hayatında ve Türk şiirinde kadını anlatması, kadın âşıklar üzerine gerçekçi, objektif tespitler içermesi ve kadın âşıkların sanatlarını tahlil etmesi yönüyle bilimsel bir çalışma; kadın âşıkların kısa biyografilerine ve şiirlerine yer vermesi bakımından ise antolojik bir çalışmadır. Kitapta toplam 272 kadın âşığa yer verilmiştir. Kitaptaki kadın âşıklar yüzyıllara göre tasnif edilmiş, ait oldukları yüzyılın edebî özellikleri de göz önünde bulundurularak şiirleri incelenmiş ve şiirlerinden örnekler sunulmuştur.
 

Kadın Aşıklar isimli 986 sayfadan oluşan kitap ; Haktan Kaplan tarafından yazılmış ve NOBEL BİLİMSEL yayınevinin 30.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Kadın Aşıklar pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.