Doğu Karadeniz Tarihi ve Kültürel Doku pdf – Yandex indir

tarafından
21
Doğu Karadeniz  Tarihi ve Kültürel Doku pdf – Yandex indir

Doğu Karadeniz bölgesi tarih boyunca pek çok topluluğa ev sahipliği yapmıştır. Bu toplulukların bazıları günümüzde de bölgede yaşamaya devam ederken bir kısmının izleri de geçmişin bir hatırası olarak varlığını sürdürmektedir. Bölgenin tarihî ve kültürel dokusunda binlerce yıllık birikimin kalıntılarını görmek mümkündür. Bazen bir anda karşınıza çıkan bir mimari eser ya da kültür, edebiyat veya etnografik hatıralar sizi tarihin tozlanmış sayfalarında kısa bir gezintiye çıkarır.
    
Doğu Karadeniz bölgesinin tarihî ve kültürel dokusu hakkındaki bu eser, yöre tarihinin meselelerine kafa yoran bir tarihçinin yıllar boyunca biriktirdiği çalışmalarının bir ürünüdür. Sayfaları çevirdikçe Doğu Karadeniz bölgesinde yaşayan insanların geride bıraktığı izlerin farkına varacak, yurt tuttukları topraklarda nasıl bir hayat sürmüş olduklarını anlamaya çalışacaksınız.
 

Doğu Karadeniz Tarihi ve Kültürel Doku isimli 304 sayfadan oluşan kitap ; İbrahim Tellioğlu tarafından yazılmış ve BİLGE KÜLTÜR SANAT yayınevinin 25.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Doğu Karadeniz Tarihi ve Kültürel Doku pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.