Everest Açıkhava 36 / Joseph Conrad: Gençlik pdf – Yandex indir

tarafından
22
Everest Açıkhava 36 / Joseph Conrad: Gençlik pdf – Yandex indir

Polonya asıllı İngiliz yazar Joseph Conrad, sonradan öğrendiği İngilizceyle yazdığı eserlerle klasikler arasına girmiş; Virginia Woolf, James Joyce, Graham Greene, George Orwell ve Ernest Hemingway gibi birçok büyük yazarı etkilemiştir. Bunun yanı sıra usta bir denizci olan Conrad, çoğu eserinde bu sayede keşfettiği fırtınalı dünyaları anlatır. Gençlik de, yazarın yirmi yıllık denizcilik tecrübesini yansıttığı hikâyelerinden biri. Conrad bizi bu kez, ilk kez Doğu’ya yolculuk yapan denizci Marlow’un gözünden bu büyük macerada yaşanan zorluklara ve mücadeleye ortak ediyor.    
 
Ey, gençlik! Nasıl bir gücün, nasıl bir inancın, ne kuvvetli bir hayal gücün var! Benim gözümde Judea, dünyanın bir ucuna kömür taşıyan hurdası çıkmış bir gemi değil ‒ bir yaşama çabası, testi, deneyi idi. Ne zaman onu düşünsem büyük bir keyif, sevgi ve hüzün duyuyorum – sanki ölmüş bir yakınımmış gibi. Onu asla unutmayacağım…
 

Everest Açıkhava 36 / Joseph Conrad: Gençlik isimli 72 sayfadan oluşan kitap ; Joseph Conrad tarafından yazılmış ve EVEREST YAYINLARI yayınevinin 04.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Everest Açıkhava 36 / Joseph Conrad: Gençlik pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.