Tevhid Dersleri ve Zikirleri pdf – Yandex indir

tarafından
13
Tevhid Dersleri ve Zikirleri pdf – Yandex indir

Tevhid; Allah’ın zâtında, sıfatlarında, mâbud oluşunda bir ve tek olduğunu her anlamda kabul, ikrar ve iman etmektir. Tüm ilimler, tevhid ilmine bağlanır. Doğan her insan İslam fıtratı üzerine doğar. Bu nedenle Allah’ı bilmek, O’na yönelmek ve ulaşmak herkese farzdır. Kur’an tamamen tevhid ilmini bize açar. Kur’an’ı okuyan, anlayan ve değerlendiren, kendini (nefsini) bilir. Nefsini bilen ise Rabbini bilir. Kur’an kendini okuyana hitap eder, her okuyan, Kur’an’ı kendi istidadı ve anlayışı ölçüsünde okur. Kur’an’da kainatın bilgisi dürülüdür. Nefsimize (mertebemize) karşılık gelen ayetleri bulmak; tavsiyeleri ve yapılması gereken farzları Kur’an’dan öğrenmek yine farzdır.

Kendini arayan insanın kendi ile buluşması ve hesaplaşması diyebileceğimiz bu eserde, nefsin mertebelerini, tevhidin hakiki manasını, nefs tezkiyesinin metotlarını, hangi tedavi yöntemlerinin uygulanması gerektiğini öğrenecek; tevhidin manasını yaşamınıza geçirerek, size özel deneyim ve mucizelere şahit olacaksınız. Beden mezarındaki sonsuz uykusundan, elest bezminde verdiği söze karşılık rüyalarından uyanma hikâyesine; hakikatini arayan Âdem’den, hakikatin en üst noktasındaki Muhammedî bilince hoş geldiniz…
 

Tevhid Dersleri ve Zikirleri isimli 288 sayfadan oluşan kitap ; İsmail Muhammed Ankaravi tarafından yazılmış ve KİTAPYURDU DOĞRUDAN YAYINCILIK (KDY) yayınevinin 17.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Tevhid Dersleri ve Zikirleri pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.