Hindistan’da Toplumcu Bir Deneyim: Kerala Başka Bir Dünya Mümkün! pdf – Yandex indir

tarafından
28
Hindistan’da Toplumcu Bir Deneyim: Kerala  Başka Bir Dünya Mümkün! pdf – Yandex indir

Orada bir devrim var uzakta! Madem var, Anadolu köyleri için söylenen o ünlü çocuk şarkısındaki gibi “gitmeden görmeden” ortada bırakmayalım, gidelim görelim. Daha doğrusu, okuyalım da gidip görmüş kadar olalım. Bakalım, “bildik, tanıdık bir devrim” mi, “bizim devrimimiz” mi, “başka türlü bir devrim” mi?
Hindistan çok geniş bir ülke, yirmi sekiz eyalet, sekiz birlik bölgesi, neredeyse bir buçuk milyara ulaşan bir nüfus… Ülkenin güney ucunda kırk milyona yakın nüfusuyla “aykırı” bir eyalet… 1950’lerden itibaren uzun yıllardır komünistlerin iktidara gelip gittiği, son iki seçimde ise eyalet tarihinde ilk kez üst üste iki defa seçimi zaferle noktalayıp iktidardaki yerini pekiştirdiği bir eyalet: Kerala!
Peki, komünistler bunca yıldır ne yapıyor Kerala’da? Ne gibi toplumcu uygulamalar devrede? Nasıl iktidara geliyor, nasıl koruyor, nasıl geliştiriyorlar? Geliştiriyorlar mı sahiden? Eğitim, sağlık, barınma gibi sosyal sektörlerden teknoloji ve altyapı yatırımlarına nasıl bir yol takip ediyorlar? Kitaplara konu olan mikro-kredi, mikro-finans, plan seferberliği, yetki devri, yerinden yönetim vb. uygulamalar kapitalizmden ayrı bir yol mu oluşturuyor?
Kerala’da 2006-2011 ve 2016-2021 yılları arasında on yıl Maliye Bakanlığı yapan, “Halkın Planı”nın sorumluluğunu üstlenen iktisatçı, akademisyen, siyasetçi ve Hindistan Komünist Partisi (Marksist) Merkez Komite üyesi T.M. Thomas Isaac anlatıyor.
Okuyalım, gidip göremesek de, anlayalım!
 

Hindistan’da Toplumcu Bir Deneyim: Kerala Başka Bir Dünya Mümkün! isimli 192 sayfadan oluşan kitap ; T.M. Thomas Isaac tarafından yazılmış ve YORDAM KİTAP yayınevinin 20.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Hindistan’da Toplumcu Bir Deneyim: Kerala Başka Bir Dünya Mümkün! pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.