Masal Gibiydi Yeldeğirmeni pdf – Yandex indir

tarafından
34
Masal Gibiydi Yeldeğirmeni pdf – Yandex indir

Adı Kadıköy’ün tarihi semti Yeldeğirmeni ile özdeşleşen Arif Atılgan’ın “Masal Gibiydi Yeldeğirmeni” adlı kitabı raflarda yerini aldı. K-İletişim Yayınları tarafından yayımlanan kitap, kent monografisi yanında mahalle kültürünü en iyi anlatan eserler arasında yer almaya aday görünüyor.
 
Yeldeğirmeni’ne bağlılığını “Evimizden de köyümüzden de öte, adeta ülkemizdi bizim!” gibi hayli iddialı sözlerle ifade eden Mimar-Yazar Arif Atılgan, muhitini şu sözleriyle özetliyor: “Semtin sınırları içine girdiğimizde mutlulukla birlikte güven duygusu da kaplardı içimizi. Bizler ona ‘muhit’ derdik, kendimize de ‘muhit çocuğu’. Hani ‘dibine kadar yaşamak’ denir ya, biz de mahalle yaşantısını dibine kadar yaşamıştık o yıllarda.”
 
İleriki yıllarda adından daha da çok söz edilecek olan Yeldeğirmeni’nin “Masal gibiymiş” dedirtecek yıllarına yolculuk yapmak isteyenlerin elinden bırakamayacağı kitap, aynı zamanda kent hafızası için bir kaynak kitap olarak da kullanılabilecek.
 

Masal Gibiydi Yeldeğirmeni isimli 244 sayfadan oluşan kitap ; Arif Atılgan tarafından yazılmış ve K-İLETİŞİM YAYINLARI yayınevinin 24.05.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Masal Gibiydi Yeldeğirmeni pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.