Menopoz Bakım, Tedavi ve Destekleyici Uygulamalar pdf – Yandex indir

tarafından
27
Menopoz  Bakım, Tedavi ve Destekleyici Uygulamalar pdf – Yandex indir

Kadın yaşam evrelerinden olan menopoz sonrası dönem, kadın sağlığı hemşireliğinin özel ve önemli bir uzmanlık alanıdır. Kelime anlamı son âdet olan menopoz, her ne kadar doğal bir dönem kabul edilse de yaş ve gelişimsel değişikliklerle eş zamanlı, biyopsikososyal ve kültürel süreç içinde gerçekleşmektedir. Bu değişimler beraberinde yaşanan yakınmalar, kadının fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal hayatını etkilemektedir. Bu nedenle genel sağlık durumu ve menopozal dönemlerin izlenmesi, menopozal yakınmaların belirlenmesi, yaşam biçimi davranışlarının düzenlenmesi ve olası kronik hastalık ve kanser için risk faktörlerinin erken tanı ve tarama programlarına dâhil edildiği bakım, destek ve tedavi yaklaşımları, kadın sağlığının korunması ve geliştirilmesi açısından oldukça önemlidir.Güncel tıbbi veriler ışığında kadının bireyselleştirilmiş bakım süreci, menopozal gereksinimlerinin belirlenmesi ve sonrasında sunulan nitelikli hemşirelik bakım desteği ile kadının yaşam kalitesinin ve kişisel ve toplumsal üretkenliğinin sürmesini destekler.

Menopoza ilişkin temel ve güncel bilgilerin yanı sıra orijinal bakım algoritmaları da içeren bu kitabımız, hem sağlık bakımı sunucuları hem de öğrenciler için önemli bir kaynak olacaktır.
 

Menopoz Bakım, Tedavi ve Destekleyici Uygulamalar isimli 344 sayfadan oluşan kitap ; Kolektif tarafından yazılmış ve NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK yayınevinin 10.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Menopoz Bakım, Tedavi ve Destekleyici Uygulamalar pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.