Ücret Fiyat Kar pdf – Yandex indir

tarafından
10
Ücret Fiyat Kar pdf – Yandex indir

Marx’ın Ücret, Fiyat ve Kâr’ı, Marksist politik ekonominin en önemli eserlerinden biridir. Bu eserde Marx, Kapital’in birinci cildinin yayımlanmasından iki yıl önce, ekonomi öğretisinin temellerini özetlemiş ve güncel bir tarzda ortaya koymuştur. Bu çalışma aynı zamanda, işçi hareketinin pratik görevlerini belirlerken devrimci teorinin çıkarımlarından nasıl yararlanıldığının mükemmel bir örneğini de sunar.
Marx’ın Enternasyonal’in Merkez Kurulu’nda yaptığı bir sunum olan bu çalışmada, ücretin ve artı değerin ekonomik karakterini ortaya koyduktan sonra, sermayenin azami kâr güdüsüyle hareket ettiğini ve işçilerin, sermayenin gasplarına direnmekten vazgeçmeleri halinde, “ezilmiş ve hiçbir kurtuluş umudu kalmamış bir sefiller yığını durumuna” düşeceğini kanıtlar. İşçilerin ekonomik mücadelesinin rolünü ve öneminin teorik açıklamasını yapar ve bu mücadelenin proletaryanın nihai hedefine –ücretli emek sisteminin yok edilmesi– tabi kılınması gerektiğini vurgular.
 

Ücret Fiyat Kar isimli 96 sayfadan oluşan kitap ; Karl Marx tarafından yazılmış ve KOR KİTAP yayınevinin 13.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Ücret Fiyat Kar pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.