Binnaz Enver Hanım’ın Çayları ve Kocası pdf – Yandex indir

tarafından
23
Binnaz Enver Hanım’ın Çayları ve Kocası pdf – Yandex indir

Binnaz Enver Hanım’ın Çayları ve Kocası’nda 1927-1940 yılları arasında yazılmış ve ilk kez 1983’ten sonra çıkan öykü kitaplarında yer almış Esendal öyküleri yer alıyor.
 
“Her şey onun hikâyesinde bir dilimdir, bir yaşam kesitidir. Bunu allayıp pullamaz, süsleyip püslemez, olduğu gibi aktarır okura.”
(Tarık Dursun K.)
 
“Okuyun Esendal’ı, göreceksiniz, ezilmiş insanlar dünyasının köşesinde bucağında sıkışıp kalmış, memurundan ev kadınına, aldatılmış karıdan kocasına kadar nice insanlar çıkacak karşınıza, bir sıcak, bir içten anlatımla.”
(Vedat Günyol)
 
“Memduh Şevket Esendal dilin arılaşmasında, halk diline yaklaşmasında büyük katkıları olmuş bir yazarımızdır. Görevleri gereği, en yüksek orunlara ulaştığı halde, daha çok küçük insanların, küçük olayların öykülerini yazmıştır.”
(Muzaffer Hacıhasanoğlu)
 
“Sanat yolunda acelesi, ün kazanmak için telaşı olmamıştır. Sanatçı kişiliği hiç göze çarpmadan, kendisi de bunu isteyip aramadan, 1948 yılına kadar bir yeraltı suyu gibi aktı geldi.”
(Tahir Alangu)
 

Binnaz Enver Hanım’ın Çayları ve Kocası isimli 200 sayfadan oluşan kitap ; Memduh Şevket Esendal tarafından yazılmış ve YAPI KREDİ YAYINLARI yayınevinin 08.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Binnaz Enver Hanım’ın Çayları ve Kocası pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.