Koç’um Benim pdf – Yandex indir

tarafından
22
Koç’um Benim pdf – Yandex indir

Bu kitap; öğretmenlik bölümünden mezun olmuş, aktif öğretmenlik yapan ya da atanmayı bekleyen genç öğretmenlerin eğitmenlik hayatları boyunca gençlere nasıl yardımcı olacakları; hayatın ve eğitimin birçok alanında karşılaşabilecekleri sorunları çözme; öğrencilerin potansiyelini nasıl ortaya çıkarabilecekleri, mesleki doğru yönlendirme ve en iyi meslek seçimi süreçlerinde  yaşanılan ikilemlerde veya sorunlarda tercihin hangi yönde olması gerektiği konusunda ve buna benzer sorunlara yönelik eğitmenlere yardımcı olmayı hedefler.
Öğrenci koçluğu belirli temel ilkeler etrafında şekillenir.
Öğrenci Merkezlilik; süreç içerisinde koç, öğrenci merkezli bir yaklaşım benimser. Öğrencilerin ihtiyaçlarına, hedeflerine ve önceliklerine odaklanır.
Güven ve Empati: Koç, Öğrencisi ile güvene dayalı bir ilişki kurar ve onları anlamaya çalışır,
Soru sorma ve dinleme; Koç, öğrencilere yönelik etkili iletişim kurmak için soru sorma ve etkili dinleme becerilerini kullanır, sorular öğrencinin düşünmesini sağlamaya yönelik olmalıdır.
Hedef belirleme ve aksiyon planı oluşturma; Koçlar, öğrencilerin hedeflerini belirlemelerine yardımcı olur ve bu hedeflere ulaşmak için aksiyon planları oluşturur, koçlar öğrencilerine SMART prensiplerine uygun olduğundan emin olmalarında rehberlik eder ve onları hedeflerine adım adım yönlendirir. (Spesifik, Ölçülebilir, Ulaşılabilir, Gerçekçi, Zamanlı)
Değerlendirme ve Geri Bildirim;
Koçlar öğrencilerin gelişimlerini değerlendirir ve geri bildirim sağlar, öğrencisinin gelişimini takip eder, gelişim alanlarına destek sunar.
 

Koç’um Benim isimli 96 sayfadan oluşan kitap ; Ph. D. İbrahim Halil Can tarafından yazılmış ve ÇİZGE YAYINEVİ yayınevinin 14.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Koç’um Benim pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.