Görevimiz Suyu Korumak pdf – Yandex indir

tarafından
16
Görevimiz Suyu Korumak pdf – Yandex indir

Su olmadan hayat olmaz!

Su her yerde! Toprakta, bitkilerde, hatta vücudumuzda! Gezegenimizi eşsiz kılan, onsuz yaşayamayacağımız “mavi altın”, yani su, en değerli varlığımız.

Su kaynaklarına yeterince iyi bakmaz, döngüsünü bozar ve onu boş yere israf edersek neler olur, hiç düşündünüz mü?

Can sıkıntısından bahçeyi sulamak, henüz kirlenmemiş bir arabayı yıkamak, dişlerimizi fırçalarken suyu boşa akıtmak, çift sifonlu klozet yerine tek sifonlu kullanmak… 
Peki, günlük hayatta kaç litre su kullanıldığını biliyor musunuz?
Basit bir pamuklu tişört veya kot pantolon yapmak için kaç litre su gerektiğini hayal bile edemezsiniz!

Su kaynaklarımız sınırlı ve her geçen gün tükeniyor. Okyanuslar ve denizler çöplerle dolu, küresel ısınma nedeniyle yağışlar azalıp kuraklık artıyor.
Neyse ki, insan eliyle gelen kirliliğin ve akarsu yataklarının değiştirilmesinin yarattığı ekolojik felaketin bilincindeyiz.
Tam da bu yüzden bir an önce harekete geçmeliyiz!

Temel ihtiyacımız su konusunda nasıl tasarruf yapmamız gerektiğini odağına alan Görevimiz Suyu Korumak, okurların farkındalığını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda kolları sıvayıp suyu korumak için görev başına çağırıyor.  

Çevre bilinci kazandırmak amacıyla hazırlanan “Gezegenimizi Koruyalım!” dizisinin “Kendini Suya Bırak!” demeyi öğreten bu halkası, eğlenceli oyunlar ve resimler eşliğinde, suya dair A’dan Z’ye  bilgi veriyor; uygulaması kolay çeşitli yöntemler ve ipuçları paylaşarak su kaynaklarını nasıl korumamız gerektiğine yönelik önemli açıklamalarda bulunuyor.

Unutmayın, damlaya damlaya göl olur!

 
 

Görevimiz Suyu Korumak isimli 40 sayfadan oluşan kitap ; Frederique Basset tarafından yazılmış ve TUDEM YAYINEVİ yayınevinin 20.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Görevimiz Suyu Korumak pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.