Medeni Hukuk pdf – Yandex indir

tarafından
17
Medeni Hukuk pdf – Yandex indir

Medeni Hukuk dersi okutulan Fakülte ve Yüksekokullara kaynak sağlama ihtiyacına yönelik olarak kaleme alınmış olan kitabın Giriş Kısmında, “Genel Bilgiler”, “Medeni Hukuk’un Kaynakları ve Uygulanması” ile “Medeni Hukukun Temel Kavramlar”ına yer verilmiş; kitapta Kişiler Hukuku Kısmında Gerçek Kişiler kapsamında, “Kişiliğin Başlangıcı ve Sona Ermesi”, “Hak ve Fiil Ehliyeti”, “Hısımlık ve Yerleşim Yeri”, “Kişilik Hakkı ve Kişiliğin Korunması”, “Ad ve Adın Korunması”, “Kişisel Durum Sicili” konularına; Tüzel Kişiler kapsamında ise “Tüzel Kişilere İlişkin Genel Hükümler”, “Dernekler” ve “Vakıflar” konularına yer verilmiştir.
Kitabın Aile Hukuku Kısmında, “Giriş”, “Nişanlılık”, “Evlenme”, “Boşanma”, “Evliliğin Genel Hükümleri”, “Eşler Arasındaki Mal Rejimi”, “Soybağı”, “Aile Topluluğu” ve son olarak da “Vesayet” konuları ele alınmıştır.
Kitap, amacı doğrultusunda dipnotsuz olarak kaleme alınmış ancak kitabın yazılmasına kaynak oluşturan eserler kaynakçada belirtilmiştir.
 

Medeni Hukuk isimli 273 sayfadan oluşan kitap ; Prof. Dr. Serap Helvacı tarafından yazılmış ve LEGAL YAYINCILIK yayınevinin 18.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Medeni Hukuk pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.