Kayseri! Kayseri! pdf – Yandex indir

tarafından
15
Kayseri! Kayseri! pdf – Yandex indir

15 Mayıs 1934’te Kayseri’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de yaptıktan sonra, İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. 1956’dan itibaren, 15 yıl süre ile günlük siyasî “Hâkimiyet” gazetesini ve aylık sanat-edebiyat dergisi “Filiz”i yayınladı. O arada Son Posta, Tercüman ve Milliyet gazeteleriyle, Anadolu Ajansı’nın Kayseri muhabirlğini yaptı.
Bir kısım şiirlerinde “İsmetî” mahlâsını ve bazı yazılarında “Bülent Müşker” imzasını kullandı. Sanat çevrelerinde “Lâle Şairi” olarak tanınan Abdullah Satoğu, şiirlerini;
Bir Demet Lâle – Lâle Üstüne – Lâle Bahçelerinde – Gönlümde Açan Lâleler Lâle Devri Masal Gibi ve Lâle Lâle… LÂLE  isimli kitaplarda topladı.
Ayrıca; Türk Şiirinde Lâle, Âşık Hasan, Kayseri-Erciyes ve Çevresi, Kayseri Pastırmacılığı, Başlangıçtan Bugüne Kadar – Kayseri Şairleri, Mevlâna’nın İlk Hocası Seyyid Burhaneddin, Satoğlu Mehmet Ali Efendi Hoca, Kayseri’nin Efsane Adamı-Osman Kavuncu, Halk Şairi Molulu Revaî, Mimar Sinan Şiirleri Antolojisi, Kayserililerin Ticaretteki Başarı Sırları ve 5 ciltlik Edebiyat Dünyamızdan Hoş Sedâlar ile Kültür Bakanlığı’nca yayınlanan Kayseri Ansiklopedisi isimli önemli eserleri bulunmaktadır.
Bir kısım şiirleri bestelendi ve ders kitaplarında yer aldı. 1970 yılında Ankara’ya naklederek, “As Matbaası”nı kuran Satoğlu, “Sürekli Basın Kartı” sahibi ve Gazeteciler Cemiyeti, İLESAM, MESAM ve TÜRKSAV üyesidir.
Türk kültürüne ve folklor hazinemize katkılarından dolayı;
Kayseri Sanatçılar Derneği tarafından “1982 / Folklor Ödülü”,
Folklor Araştırmaları Kurumu tarafından “1996 / Türk Kültürüne Hizmet Ödülü” ve Kayseri’de Sahabiye mahallesindeki bir sokağa “Şair Satoğlu Sokağı” ismi verildi.
“Orhan Şaik Gökyay – 2006 Yılı Şiir Ödülü”nü kazandı.
1996’da dâvet edildiği Bağdat’taki Merbid Şiir Akşamlarına,
2004’te Azebaycan – Bakü’deki Hazar Şiir Akşamlarına ve
2005’te, Londra’daki “Türklerin Bin Yılı” sergisini inceleme programına katıldı.
2006’da, GESAM’ın düzenlediği Mısır – Kahire Karma Sergisi’ne iştirak etti.
2009’da, “Gönlümde Açan Lâleler” isimli şiir kitabı, Azerbaycan Türkçesine çevrilerek, Bakü’de yayınladı.
2008 ve 2013’te Türkiye’yi temsil etmek üzere, Yahya Akengin’le Makedonya’da düzenlenen Uluslararası Struga Şiir Akşamlarına dâvet edildi.
2013’te, New York’ta yapılan “32.Türk Günü Yürüyüşü”ne katıldı
Çeşitli televizyon kanallarında “Gönül Sohbetleri” adıyla, edebî konuşmalar da yapan Satoğlu, Ulusal ve 20’den fazla Uluslararası sempozyum ve kongrelere katılarak, ilgi çekici bildiriler sundu.
 

Kayseri! Kayseri! isimli 394 sayfadan oluşan kitap ; Abdullah Satoğlu tarafından yazılmış ve AKÇAĞ YAYINLARI yayınevinin 05.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Kayseri! Kayseri! pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.