Dijital Toplum / Kuruluşları ve Sosyal Sermaye pdf – Yandex indir

tarafından
21
Dijital Toplum / Kuruluşları ve Sosyal Sermaye  pdf – Yandex indir

İletişim teknolojilerindeki dijitalleşme, birey ve toplum yaşamının dinamosu olan iletişim olgusunu zaman ve mekânın zincirlerinden neredeyse tümüyle kurtarmıştır. İletişime dair bu köklü dönüşüm, hayatın her alanında olduğu gibi, kişiler arası ilişkilerle birlikte, toplumsal kurum ve kuruluşların işleyişinde de önemli değişimleri beraberinde getirmiştir.
 
Toplum; birbirinden farklı ve birbirini hiç tanımayan insanların dahi, birbiriyle ilişki kurabildiği ve “bütünlük” duygusuyla bir arada yaşayabildiği bir yapıyı ifade etmektedir. Bu bütünlük duygusunun oluşumu ise güven, benimsenmiş ortak değer ve normlar, asgari bir memnuniyet, işbirliği ve aidiyet hissi gibi çeşitli unsurların tezahürü ile mümkündür. Bireysel ve toplumsal düzeydeki sosyal sermaye için de bir gösterge niteliği taşıyan bu unsurlar; daha önceleri din, töre, gelenek gibi olgular çerçevesinde tezahür etmekteydi. Söz konusu olguların işlevinin azaldığı günümüzde ise toplumsal bağlar ve sağladığı aidiyet duygusunun devamlılığı için başka birleştirici faktörlere de gereksinim duyulmaktadır. Bu noktada dijital teknolojilerin de sunduğu olanaklarla güçlenen ve etki alanı genişleyen sivil toplum kuruluşları, toplum yaşamı açısından kritik oluşumlar haline gelmektedir.
 
Bu bağlamda bu çalışma, toplum yaşamı bakımından sosyal sermaye olgusunu kapsamlı şekilde irdelerken, dijitalleşen toplumdaki yeni nesil sivil toplum kuruluşlarının dijital iletişimin olanaklarıyla birlikte gerçekleştirdiği sosyal sermaye üretimini, Ahbap platformu ve platformun Twitter kullanımı çerçevesinde ele almaktadır. Dr. Harun Özalp
 

Dijital Toplum / Kuruluşları ve Sosyal Sermaye isimli 152 sayfadan oluşan kitap ; Harun Özalp tarafından yazılmış ve DORUK YAYINLARI yayınevinin 19.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Dijital Toplum / Kuruluşları ve Sosyal Sermaye pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.