Yedinci Kıta pdf – Yandex indir

tarafından
26
Yedinci  Kıta pdf – Yandex indir

Piri Reis’in ceylan derisi üzerine notlar yazarak Çanakkale-Gelibolu’da 1513 yılında çizimini tamamladığı, bilim insanları tarafından ‘Kara Kutu’ olarak adlandırılan Yedinci Kıta Antarktika.
Üzerinde ülke ve savaş olmayan tek kıta.
Dünya’nın en kuru, en soğuk ve en rüzgârlı bölgesi.
Resmi bir saati yok, başkenti yok, yerli halkı yok! Bu kıtada kolonileşmek, askeri faaliyetler yürütmek, nükleer çalışmalar yapmak kesinlikle yasak.
Tarihte kıtanın gizemini çözmek için birçok girişimlerde bulunuldu. Kaşifler ve denizciler bu kıtanın bilinmezliklerini öğrenmek istiyorlardı. Kıta, derin bir merak konusuydu. Birçok kâşif girişimlerinde başarısız olmuş; lakin Norveçli Roald Amundsen 14 Aralık 1911’de Güney Kutbu’na ulaşmış ve Kuzeybatı Geçidi’ni aşan ilk kişi olmuştu.
Bilim çalışmalarına katılım sağlamak için Türkiye’den Antarktika’ya bilim heyeti ile giden fakat orada kaybolan, aylarca nerede olduğu merak edilen bilim insanı Ozan Yeşil’in kurguyla işlenmiş hikayesidir Yedinci Kıta.
 

Yedinci Kıta isimli 190 sayfadan oluşan kitap ; İlknur Artuğ tarafından yazılmış ve PLATANUS PUBLISHING yayınevinin 16.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Yedinci Kıta pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.