ANSYS® Workbench ile Mekanik Analizler pdf – Yandex indir

tarafından
32
ANSYS® Workbench ile Mekanik Analizler pdf – Yandex indir

ANSYS Workbench, doğrusal ve doğrusal olmayan analizleri yapmak için sonlu elemanlar metodu (SEM) ile entegre olmuş bir platformdur. Mekanik analiz için hazırlanan geometrik modellerin çeşitli statik ve dinamik yüklemeler altında maruz kaldıkları fiziki şartları simüle eder ve mantıklı analizler üretmeye yarayan dinamik bir ortam sağlar. ANSYS Workbench’de çalışırken geometrik modeller Workbench ile entegre olarak çalışan New SpaceClaim modelleme programı sayesinde haricî bir 3D-CAD programına ihtiyaç kalmaz. Ayrıca, Workbench Release 2020 Mechanical project arayüzü daha görsel ve kullanışlı hâle getirilmiştir.
Bu kitapta öncelikle temel sonlu elemanlar teorisi, ANSYS Workbench kullanıcı arayüzü ve model oluşturma aşamaları anlatılmaktadır. İkinci aşamada 1D, 2D ve 3D SEM analiz örnekleri analitik çözümleri ile birlikte sunulmaktadır. Devamında, çeşitli mesh (ağ) oluşturma teknikleri, çelik yapı analizleri, modal analiz, doğrusal olmayan statik analizler, elastik ötesi davranış gösteren doğrusal olmayan dinamik analizler, sismik analizler, impact ve çeşitli mekanik analizler yapılarak çalışma tamamlanmıştır. Kitap, analitik bir mantık içerisinde simülasyon ve analizlerini sürdürmek isteyenler için bir rehber niteliğindedir. Karmaşık Mekanik problemlerinin sonlu elemanlar mantığı içerisinde simüle edilmesi ve çözümlenmesi bu kitap sayesinde mümkün olacaktır.
 

ANSYS® Workbench ile Mekanik Analizler isimli 272 sayfadan oluşan kitap ; Ali İhsan Çelik tarafından yazılmış ve NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK yayınevinin 08.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

ANSYS® Workbench ile Mekanik Analizler pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.