Stratejik Yönetim Açısından Kamu Kurumlarının Markalaşması / Marka Ülke, Marka Kent, Marka Üniversite pdf – Yandex indir

tarafından
25
Stratejik Yönetim Açısından Kamu Kurumlarının Markalaşması / Marka Ülke, Marka Kent, Marka Üniversite pdf – Yandex indir

Küreselleşen dünyada kamu kurumları ve bütün olarak kamu yönetimi, kamu hizmetlerini mümkün olan en verimli ve etkin şekilde sunmaya çalışırken ülkede bulunan ya da uluslararası nitelikli kurum ve şirketlerle rekabet hâlindedir. Kamu kurumlarının sunduğu kamu hizmetinin ve ürünün rakipleriyle rekabet edebilecek düzeyde kalitesinin artırılması ile kamu kurumlarının, kamu hizmetinin ve kamusal ürünün markalaşması kamu yönetiminin gündemine girmektedir. Piyasada stratejik yönetim yaklaşımı ile kamu kurum kuruluşlarının rekabet gücünü artırarak gerekli rekabet ortamını sağlayamaması hâlinde özel sektör kuruluşlarının tekelleşmesi ya da oligopolleşmesi durumu ortaya çıkabilir ki bu durum kamu yönetimini ve ekonomiyi olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle kamu yönetiminin hem ülkedeki özellikle yerli ve millî firmaların kalite yönetimi ve markalaşma sürecini desteklerken kendi bünyesinde kamu kurumları ve kuruluşları bünyesinde de markalaşma çalışmalarını desteklemesi önemlidir. İşte bu nedenlerle bu kitap, stratejik yönetim bağlamında kamu yönetiminin, kamu kurumlarının, bir bütün olarak ülkenin, kentlerin, üniversitelerin markalaşmasını kavramsal olarak ve uygulama örnekleri ile ortaya koymaktadır. Bu yönüyle kitap kamu yöneticisi ve çalışanları ile bilimsel çalışma yapan akademisyenler için kaynak bilimsel kitap niteliğindedir.

Konu Başlıkları:
• Marka ve Markalaşmanın Kavramsal ve Kuramsal Çerçevesi
• Türk Kamu Yönetiminde Kamu Kurumları ve Şirketlerinin Markalaşması, Markalaşmanın Teşviki
• Dünyada Kamu Kurumlarında Markalaşma
• Stratejik Yönetim ve Kamu Kurumlarının Markalaşması
 

Stratejik Yönetim Açısından Kamu Kurumlarının Markalaşması / Marka Ülke, Marka Kent, Marka Üniversite isimli 156 sayfadan oluşan kitap ; M. Serdar Erbaş tarafından yazılmış ve NOBEL BİLİMSEL yayınevinin 19.10.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Stratejik Yönetim Açısından Kamu Kurumlarının Markalaşması / Marka Ülke, Marka Kent, Marka Üniversite pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.