Tutarsızlık Evreninde İki Evropalı pdf – Yandex indir

tarafından
16
Tutarsızlık Evreninde İki Evropalı pdf – Yandex indir

  Desiderius Erasmus ve Niccolo Machiavelli… İki enteresan kişilik! İki Evropalı…
  Biri huzurunu kaçırmak istemeyen ve huzuru için isteri nöbetleri geçiren mâhir bir kalemşör ve Evropa’nın büyük üstâdı; diğeri İtalya’nın birlikten yoksun hâline acıyan; bunu dert edinen, bir türlü dikiş tutturamayan ve yazdıkları nedeniyle “iblis” olarak tesmiye edilen tipik bir orta zaman Evropalısı.
   İki farklı hayat ve belki birbiriyle çelişen iki farklı düşün dünyası. Ortak nokta ise hakikati söylerken usul farklı olsa da bundan geri durmama ve anlamlandırılabilen bir tutarsızlık evreni! Asıl mes’eleye ulaşmak için ve asıl mes’ele “öteki” mefhumu olunca aniden değişen görüşler ve aniden çiğnenen universal değerler! Bir tutarsızlık evreninin mimarları değil belki ama o evrenin vatanperverleri, yılmaz müdafileri.
  Şimdi Evropa’yı anlamak ve anlamlandırmak adına Erasmus ve Machiavelli’nin yani iki Evropalı’nın bu tutarsızlık evrenindeki muzır konuklarıyız.
 

Tutarsızlık Evreninde İki Evropalı isimli 122 sayfadan oluşan kitap ; Mehmet Erol tarafından yazılmış ve DORLİON YAYINEVİ yayınevinin 01.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Tutarsızlık Evreninde İki Evropalı pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.