Kısaca Kudüs pdf – Yandex indir

tarafından
18
Kısaca Kudüs pdf – Yandex indir

Kudüs insanların hayal güçleri üzerinde muhtemelen dünyadaki herhangi bir şehirden daha fazla etki yaratmıştır. Yahudiler dışında Hristiyanlar için Hz. İsa’nın çarmıha gerildiği, Müslümanlar için de Hz. Muhammed’in göğe yükseldiği yer olduğu inancıyla önem taşıyan Kudüs’ün sembolik gücü o kadar fazladır ki gelecekte Orta Doğu’da kapsamlı bir barışın önünde en önemli engel olarak durmaktadır.
Michael Zank bu kapsamlı metinde tarih öncesi dönemden günümüze dek şehrin çalkantılı tarihinin izlerini sürüyor.
Kudüs yaklaşık 4.000 yıldır var. Dünyaya eşsiz bir umut ve fikir mirası verdi. Kudüs’ü sevmek ve Kudüs için dua etmek ve gelecekte tekrar tekrar inşa edileceğini ummak insana özgüdür. Böyle bir yeniden yapılanmaya katılacak, ortak iyiliğe dayalı bir geleceği planlamak ve hayal etmek için şimdiden işbirliği yapan birçok Yahudi, Hristiyan ve Müslüman var. Kudüs, halkı, tabiatı, kutsal yerleri ve pek çok hatırası ile ona değer veren herkesin ortak menfaatidir. İsrailliler ve Filistinliler, Kudüslüler ve Kudüs’ün dostları, ortak bir geleceğin sadece bir hayal değil, bir gereklilik ve olasılık olduğunu savunuyorlar. Aynı zamanda Kudüs’ün bütünleşmesi ve bir kez daha kutsal şehir statüsüne kavuşması da şarttır.
 

Kısaca Kudüs isimli 344 sayfadan oluşan kitap ; Michael Zank tarafından yazılmış ve SAY YAYINLARI yayınevinin 03.07.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Kısaca Kudüs pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.