Hz. Peygamber Dönemi Kronolojisi (Cilt 1) pdf – Yandex indir

tarafından
38
Hz. Peygamber Dönemi Kronolojisi (Cilt 1) pdf – Yandex indir

Hz. Ali’nin (r.a.) torunu İmam Zeynelâbidîn (r.a.), Hz. Peygamber’in siyerini bilmenin önemini, “Rasûlullah’ın (a.s.) megâzîsini, Kurân sûrelerini öğretir gibi öğretirdik.” şeklindeki sözleriyle dile getirmiştir. İbn Hazm’ın ifade ettiği gibi, “Şayet Rasûlullah’ın (a.s.), sîreti dışında başka bir mucizesi olmasaydı, O’nun (a.s.) sîreti bile tek başına peygamberliğine delil olarak yeterli olurdu.”
 
Din, ahlâk ve medenî hayat gibi zaviyelerden bakıldığında, Hz. Peygamber devrinin, başka bir deyişle nübüvvet zamanının, yaşanmış çok boyutlu bir zaman olduğu görülür.
 
Hz. Peygamber devrini, kronolojik açıdan temel kaynaklara başvurarak ele alan bu eser, hem dinî ilimler hem de bu dönem üzerine çalışan sosyal bilimciler açısından önem taşımaktadır. Zira insanlık tarihinin seyrini değiştirmiş olan bu dönem, İslâm medeniyetinin ve tarihinin nüvelerini kendi içinde barındırmaktadır. Bu kronoloji çalışması, Hz. Peygamber devrinin iç dünyasına nüfûz edebilmek isteyen okura önemli detaylar sunmaktadır.
 

Hz. Peygamber Dönemi Kronolojisi (Cilt 1) isimli 744 sayfadan oluşan kitap ; Prof.Dr. Kasım Şulul tarafından yazılmış ve İNSAN YAYINLARI yayınevinin 06.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Hz. Peygamber Dönemi Kronolojisi (Cilt 1) pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.