Pozitif Psikoterapi El Kitabı pdf – Yandex indir

tarafından
22
Pozitif Psikoterapi El Kitabı pdf – Yandex indir

Psikoterapi, büyük ölçüde zayıflıkları düzeltmek ve onarmakla ilgilenen, iyileştirici bir disiplin olarak gelişmiştir. Pozitif psikoterapi (PPT) tam tersi bir yaklaşımı benimser. Danışanları yaşamlarındaki doğru, güçlü ve iyi olanın tam olarak farkına varmaya ve en iyi özelliklerini ruhsal bozukluklardan korunmak için  kullanmaya teşvik eder. Bu el kitabında yer alan olgular (vakalar), üzgün, stresli, endişeli, kararsız veya öfkeli olmalarına rağmen danışanların nezaketlerini, şükranlarını, yaşam coşkularını, öz düzenlemelerini ve hepsinden önemlisi umut ve iyimserliklerini ortaya çıkarıp kullanabildiklerini göstermektedir. Olumlu duyguları yetiştirmenin, karakter güçlerini güçlendirmenin, anlam arayışının, olumlu ilişkiler geliştirmenin ve içsel olarak motive edici hedeflere doğru çaba göstermenin merkezî bir konumda olduğu bu el kitabının iyileşme ve gelişme yolunda olan danışanlar ve terapistler için dönüştürücü bir süreci tanımladığına inanıyoruz.
Terapistin El Kitabı iki kısımdan oluşmaktadır. İlk kısım pozitif psikoterapinin teorik çerçevesini, karakter güçlerini ve pozitif psikoloji uygulamalarını, süreçlerini ve değişim mekanizmalarını keşfetmeye odaklıdır. Kitabın ikinci kısmı ise, her biri temel kavramları, yönergeleri ve seansta öğrenilen becerileri uygulamak için çalışma sayfalarını bulunduran on beş pozitif psikoterapi seansını içermektedir. Her seans bir veya daha fazla uygulamaya odaklanmaktadır. Ayrıca her bölüm PPT uygulamalarını danışanların özel durumları göz önüne alarak gerçekleştirmenin çeşitli yollarını sunan bir uyum ve esneklik bölümünü, gerçek danışan öykülerini ve kültürel değerlendirmeleri içermektedir.
 

Pozitif Psikoterapi El Kitabı isimli 304 sayfadan oluşan kitap ; Martin E. P. Seligman tarafından yazılmış ve KAKNÜS YAYINLARI yayınevinin 21.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Pozitif Psikoterapi El Kitabı pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.