Bir Liranın Başından Geçenler pdf – Yandex indir

tarafından
37
Bir Liranın Başından Geçenler pdf – Yandex indir

Bir Liranın Başından Geçenler…
Kemal Râgıp Enson’un Cumhuriyet gazetesinde, 8 Ekim-19 Kasım 1932 tarihleri arasında 32 tefrika olarak yayımladığı bu eserde, anlatıcı olarak karşımıza; kâğıt bir lira çıkar. 
Bir lira,
Basılıp piyasaya çıktıktan sonra:
Kimlerin eline geçer?
Nerelere girip çıkar?
Ne işler görür?
Kimlerin işine yarar?
İyi-kötü nelere sebep olur?
İşte, bu soruların hepsinin cevabını yine kâğıt bir liranın kendisinden, biraz tebessüm biraz da hüzünle öğreniyoruz..
Kemal Râgıp Enson (1895-1954)
 
 
Kemal Râgıp Enson; oğlu ve eşinin intiharından sonra kendisi de intihar etmiş, edebiyatımızın unutulmuş isimlerinden biridir. Dönemin birçok gazetesinde yazmış olan Kemal Râgıp Enson’un, yaşamında dört kitabı basılmıştır. Kemal Râgıp’ın, günyüzüne çıkmamış daha birçok eseri bulunmaktadır. İşte, bu eserlerden biri olan “Bir Liranın Başından Geçenler…” isimli roman da unutulmuş yazarımızın, unutulmuş eserlerindendir. Kemal Râgıp’ın bu özel eserini, Telos Klasikler dizisinin ilk kitabı olarak yayımlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Kemal Râgıp Enson’un diğer eserlerini ve Türk Edebiyatı klasiklerini de yine bu dizi altında okuyucularla buluşturmaya devam edeceğiz. 
 
 

Bir Liranın Başından Geçenler isimli 126 sayfadan oluşan kitap ; Kemal Râgıp Enson tarafından yazılmış ve TELOS YAYINLARI yayınevinin 08.09.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Bir Liranın Başından Geçenler pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.