Düş Pazarı pdf – Yandex indir

tarafından
52
Düş Pazarı pdf – Yandex indir

Yıl 1976; annem ilk masal kitabı “Ayçiçeği”ni yayımladı. Foça’lı anneannemin kuşaktan kuşağa geçmiş masalları annemin usta kaleminde can buldu. Kültür Bakanlığı’nın bastığı bu kitap tükendiğinde 1986’da 15 bin daha basıldı. Bu süreçlerde bütün köy okullarının kütüphanelerinde yer aldı, müfredatta ders kitaplarına alındı.
TRT’de yayımlanan “Uykudan Önce” programı için rica ettiler; bu kez bir kuşak dünya tatlısı Adile Naşit’den dinledi bu masalları. Biz büyüdük  masallar büyüdü. 1987’de “Güneşe Uçan Kuş” ve 1997’de “Düş Pazarı” masalları basıldı.
Birebir bizden, birebir yüreğimizden akan masallardı; anıları vardı;       öğretileri vardı.. Sonrasında belki masal yazmadı ama düşleri, şiirleri ve sahne oyunları hep o masalların sıcaklığını taşıdı. Oyun oynamayı seven, çocukların dünyasına girebilen bir yazarın sevgisi, bu kitapta gerçekliğin bir düşle başladığını ve hatta yaşadığını anlatmakta bize.. Bu masallar, doğrunun ancak adaletle var olduğunu, zamanın ancak planlama ile genişlediğini, paylaşmanın ve dayanışmanın her sorunu aşabileceğini, cesaretin önemini örneklemelerle özümsetir..
Geleceği yaratacak çocuklarımız bize umutla bakarken, biz onların yüreğini bu masallarla anlıyoruz..
Sevgiyle,
Özel Arabul’un “Küçük Kızı..”
 

Düş Pazarı isimli 64 sayfadan oluşan kitap ; Özel Arabul tarafından yazılmış ve KERASUS yayınevinin 02.06.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Düş Pazarı pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.