Devlet Aklı, Devlet Adamı Ve Devlet Ahlakı Üçüncü Cilt pdf – Yandex indir

tarafından
20
Devlet Aklı, Devlet Adamı Ve Devlet Ahlakı Üçüncü Cilt pdf – Yandex indir

Platon ile başlayıp Machiavelli, Hobbes, Rousseau ve Hegel ile modern çağa uyarlanan ‘raison d’etat’ kuramı büyük bir felsefi birikimle döşediği devlet, devlet aklı, devlet adamı ve devlet ahlakı özdeşliği yolunu modern çağ ve onun ürünü olan modern devlet ile birlikte hem felsefi birikim, hem siyasal iktidar imkanları, hem de toplumu kurgulama ve kontrol etme araçlarına sahip olma açısından çok güçlü, yoğun ve yaygın egemenlik alanları üretmiştir.
Platon’un ‘Filozof Kral’ı ideolog lider; Machiavelli’nin ‘Hükümdar’ı diktatör; Hobbes’un ‘Egemen’i despot; Rousseau’nun ‘Genel İrede’si ve ‘Yasa Koyucu’su jakobenizm, parti diktatörlüğü̈ ve aydın despotizmi; Hegel’in ‘Devlet Adamı’ ve ‘Kahramanlar’ı ise führer, duçe, caudillo ve şef olarak modern çagdaki ‘Devlet Aklı’nın mücessem halleri olarak yerlerini almışlardır. Türkiye’de gerek sağ gerekse sol siyasetçilerin sıklıkla dile getirmiş oldugu, fakat teorik alanda makaleler dışında çalışılmayan “Devlet Aklı” konusunu kavramsal, kuramsal ve kurumsal olarak üç cilt şeklinde kurgulayan Halis Çetin, hem genel okuyucuya hem de akademiye yönelik büyük bir eksikligi gidermiştir.
Bu kitabı değerli kılan temel özellik Türkiye’de ilk defa ‘Devlet Aklı’ konusunun sistematik bir şekilde çalışılmış olmasıdır.
 

Devlet Aklı, Devlet Adamı Ve Devlet Ahlakı Üçüncü Cilt isimli 444 sayfadan oluşan kitap ; Halis Çetin tarafından yazılmış ve KADİM YAYINLARI yayınevinin 29.08.2023 tarihinde yayımlanmıştır.

Devlet Aklı, Devlet Adamı Ve Devlet Ahlakı Üçüncü Cilt pdf – Yandex indir Kitabımızı buradan indirebilirsiniz.